cozucem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düzeltme yapalım :
1-Din dersi değil Dİn kültürü ve Ahlak bilgisi
2-Gayri Müslümler için zaten kendi okulları var ( Saki herkes o okullara gitmek zorunda veya gidecek gibi )

Evet tamamen yanlış ve düşünülmeden yapılan bir uygulama ( Ama işin komik yanı kanunu hazırlayanlar Ultra Seküler hatta Din düşmanı denebilecek tipler )

Sorun temelde Laiklik nedir anlamak. Mesela Laik devletin "Şehit" Kavramına feci halde sarılması, Diyanet gibi garip bir kurumun olması Vs.

Yani sorunun cevabı basit : Yöneticilerin işine öyle geldiği için

not:
Bu ülkede Ateistler beddua eder, Felsefe Prof.ları Eşine büyü yapar Normal yani takmamak lazım
1- Din ve ahlak konusunu ayrımak için öyle dedim. Din dersinin imamhatipte olduğunu biliyorum.
2- Problemde bu zaten neden inancından dolayı farklı okullara gitmek zorunda ? Devlet okulları sadece müslümanlara mı ?

cozucem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buna taklidi iman deniyor ama Elini tutan yok isteyen din değiştirir yada yada dinsiz olur

Taklidi imanın ne olduğunu biliyorum cemaatlerin içinde büyüdüm hocam. Arkadaşın yaptığı değerlendirmenin mantıksız olduğunu anlatmak için yazdım. Yoksa ailesinden görüp olması kadar doğal bir durum yok. Fakat bu demek değildir ki tüm gayri müslimler havalı göründüğü yada medyadan etkilendiği için öyleler. Bunu savunduğu için yazdım. İyi akşamlar