AOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiyenin yada Türk milletinin resmi olarak dini islam değil dense bile bu yanlıştır.
Bir Türk ile islamı ayrı göremezsin. Nedeni oldukça basit. Anayasanın değişmez maddelerinden birisi milli marştır.
Milli marşımızın kıtalarında bile ‘bu ezanlar ki şehadet dinin temeli , ebedi yurdumun üstünde benim imlemeli ‘ geçmektedir. Bazı kıtalarda da dini terimlerden esinlenmiştir.

Senin milli marşında bile bu varken nasıl reddedebilirsin?
Senin mantığına göre marşta bu olmasa dediğimi kabul edecektin yani doğru mudur ?
Marşlar döneme uygun yazılır o dönemki bağımsızlık mücadelesinden sonra bu değerleri katması çok normal ki zaten o zaman nufusun çok daha fazlası müslümandı şuan öyle değil. Tek kişi tarafından yazılan bir söz geneli temsil etmez yada kanun niteliği taşımaz. Eğer öyleyse kanunda açıkça belirtilirdi. Adı üstünde Milli marşımızdır.

Sevindik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ailesinin bilgisi varsa doğruluğuna inanmıyorum hocam ailesi hakkını savunup müdürü okuldan bile gönderebilir, ki yapamasa bile bu durum sistemin değil müdürün problemi sistem bu izni veriyor.
Hocam 10 yıl öncesiyle şuan aynı değil. Artık çoğu gencin telefonu var , kanunu haklarını biliyor. Her şeyin medyaya düştüğünüde hocalar müdürler biliyor. Dolayısıyla öğretmenler eskisi gibi elini kolunu sallaya sallaya hareket edemiyor. 1-2 yıl öncesine ait bir olay değil bu dediğim.
hzshadowbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam turklerde ulkenın cogunlugunun musluman oldugu bır ulkede neden nadir bir kesim ıcın ekstra egıtım versınlerkı sacma olmazmı 30 kısılık sınıfıtda arkadasın dedıgı gibi 1 2 hadı 3 kısı musluman olmasın fazlası olmazkı zaten ayrıca bu hocadan hocaya degısıklıkde gosterır sadece mufredata gore ılerlemezkı dersler ıslamı ogrenırken oradan cocuk cıkıpta ya hocam muslumanlar boyle ıbadet edıyor pekı hristıyan nası yapıyor dıye sordugunda hocanın ya bız muslumanız banana hrıstıyandan sorma boyle sorular dıcegını zannetmıyorum
Sorun şu düşündüğünüzden daha fazla gayri müslim var. Verilen resmi oranların gerçeği yansıttığını düşünüyor musunuz ?