Öncelikle konunun din tartışmasına dönüp kapatılmaması için lütfen dininiz / inancınız sizde kalsın. Kanunda böyle diyor.
“Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
Kimse, ibadete, dinî ayin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.”

Benim takıldığım konu şu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir dini yoksa veyahut her vatandaşın dini kendineyse neden zorunlu din eğitimi veriliyor ?
Aslında bunda bir problem yok çünkü kanunen verilebilir. Fakat sorun şu ;

1- Din derslerinde neden sadece islam anlatılıyor ? Burada herkes o dersleri almıştır herkese namaz kılmayı , abdest almayı öğrettiler. Ama hiçbirimize kilisede nasıl ibadet edileceğini , yahudilerin nasıl ibadet ettiğini yada diğer dinlerin ibadeletlerini , kitaplarını anlatmadılar. %95 islama ait insanlar , ibadetler , yapılar , şehirler olaylar anlatıldı.
2- din kültürü ve AHLAK dersleri neden islam ahlakına göre anlatılıyor. Yani xx kötüdür çünkü islamda yasaktır. Ben belki budist ahlakına göre eğitim almak istiyorum. Benim eğitimimi neye göre belirliyorsunuz ?
3- Din dersi verilecek çocukların inançları neden önemli değil ? Ateist bir çocuk neden islama dayalı din dersi almak zorunda? Yada bu dersleri alacak öğrencilerin kendisine yada ailesine neden hiç danışılmıyor ? Belki ailesi o ahlak kurallarına göre büyütmek istemiyor.

Çözüm basit zorunlu okullarda matematik , fizik kimya vb dersler harici hiç bir şey verilmemeli empoze edilmemeli. Bunu dile getiren siyasetçiler var ama kimsenin umrunda değil.