[QUOTE=serterefendi;1089482796]
che14 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Selam olsun,

Anlayış ve nezaketiniz için öncelikle teşekkür ederim.
Ben düşük gelirli birinin zenginleşmesinden bahsetmiyorum. Şartlar, Şanslar, Tesadüfler, Başarılar neticesinde zenginleşebilir.
Benim yazdığım ve dert ettiğim şey düşük gelirli yani fakir biri değil.
Fakirlik olgusudur.

Bunun fakir birinin zengin olma serüveni değil fakirliğin ortadan kalkması ya da en azından azalması yönünde.
Yani Türkiye'miz dünyanın en büyük 30 ekonomisinden birisidir. Fakir bir devlet değiliz ve isterim ki ülkemde herkes en azından orta gelirli olsun.
Bir düşük gelirlinin kişisel meziyetleriyle zengin olması kendi adına güzel bir şey elbette. Ben çok mutlu olurum o kişi adına lakin ülkemizde fakirlik kişisel değil toplumsal bir sorundur.
Herkes aynı şansı ve meziyete sahip olmayabilir.

Bunun genel olarak çözümü olması gerekir ve bunu çözmek belirli bir bilgi, birikim ve eğitim ister.
Hayatta kalmaya odaklı yaşayan, eğitimi olmayan, çözüm bulmayı düşünecek kadar bile kendine vakit ayıramayan sürekli kafasında faturalar, kiralar, giderler olan birinin toplumsal bir çözümü bulması olanaksızdır diyorum.
Elbette kendini geliştiren, meziyetleri olan ya da şansı yaver giden düşük gelirli insanlar zengin olabilir ama onların birey olarak zengin olması topludaki fakirlik sorununu çözmüyor.

Ben bir kişinin değil her kişinin bu sorundan kurtulmasını isterim, dilerim.
Hatta bunun için mücadele ederim.
Cop yerim, hakkımda dava açılır hiç dert etmem.

Umarım kendimi daha net anlatabilmişimdir eğer anlatamadığım kendimi ifade edemediğim bir nokta varsa yazabilirsiniz.
elbet bende isterim alt kesim tabakasının mümkün mertebe azaltılmasını ama günümüz şartlarında bu düşünce hiç realist değil, herkes tuttuğunu koparır.
yanı sıra dediklerinizi gayet net anladım, açıklayıcı şekilde yazdığınız için teşekkür ediyorum.
iyi sabahlar.