[QUOTE=serterefendi;1089482773]
che14 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Selam olsun,

Ben anlatamıyorum ya da doğru cümle kuramıyor olabilirim.
Benim bahsettiğim şey faturalar, kiralar, geçim kaygısı, yarın yiyeceği yemeği düşünen insanların böyle bir sistemi analiz edip nasıl çözüm bulacağı konusunda düşünecek durumları olmadığı.

Yani ülkemizde fakirlik sorunu varsa ki var. Bunun çözümü için ne gerekir?
Bu sorunu tespit etmek.
Bu sorunun nedenlerini üzerine düşünmek.
Bunu nasıl çözeceği üzerine yollar, yöntemler bulmak.
Bulduğu yol yöntemleri mücadeleye dökmek.

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun.
Bunca sıkıntıyla, yoksullukla uğraşan insanların kendini geliştirecek kitaplar okumaya, araştırmalar yapmaya, bu konularda yazılan makaleleri okumaya, çözüm bulanların tarihini anlamaya ve bunlardan edindiği bilgilerle mücadele yapmaya vakti ve imkanı olabilir mi?

Benim yazdığım şey fakir yani düşük gelir sahibi insanların başını kaşıyacak vakti ve imkanı yokken fakirlik gibi bir sorunu çözmeleri mümkün değil.
Bu sorunu çözecek kişiler bu sorunun dışında olan kişiler olmalı.

Bu sorun karnı aç, kirasını ödemekte zorlanan ya da faturaları nasıl ödeyeceği ile uğraşan insanın çözeceği sorun değildir.
Haliyle hayatta kalmaya, yarını çıkartmaya odaklıdır çünkü başka şansı yoktur.
Beyin bir tane ve hepsine yetişmesi söz konusu değil.
Beyin hayatta kalma üzerine ve yarın ne yapacağım diye meşgulken hangi ara nefes alıp, fırsat bulup sistemi ve değiştirecek düşünceleri düşünebilir?

Kötü ya da art niyetli bir şey yazmadım ama anlıyorum gelen eleştirileri.
Zira ilk mesajımda iğreti edici ve itici olduğumu bilerek yazdığımı belirttim.
Dost acı söyler.
art niyetli yazı yazdığınızı ima etmiyorum, sadece kafa yapınızı pek anlamadım.
siz sanırım bu güne dek finansal anlamda zengin olan hiçbir insanın sıfırdan hatta eksiden gelmediğini daha doğrusu gelemeyeceğini söylüyorsunuz, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
benim için insan her ne kadar dipte olursa olsun, eğer ki kafasında başarma zorunluluğunu kabullenmiş ve o zihniyete bürünmüşse, günün birinde elbet zarlar altı gelecektir.