[QUOTE=serterefendi;1089482750]
Selam olsun,
Hayır.
Fakir olması sorununu kendi çözemeyecek diyorum.
Eleştirmek ya da art niyetle yazmadım sadece asgari ücretle yaşayan birinin haliyle hayatta kalmak odaklı olacağını yazıyorum.
Sorun çözmek için bir değer üretmek için gelecek kaygısı olmamak lazım ki bu konulara vakit ayırıp çözüm bulunabilsin.
Kira geliyor, faturalar geldi, çocuk şunu istedi, yarın yemek ne yiyeceğiz gibi haklı kaygıları olan birinin gerçekten bu sistemi değiştirecek düşünce ve çözümlere kafa yorabilecek vakti olacağını mı düşünelim?
Eleştirim düşük gelirli insanlara değil.
Gelir düşükse, düşüktür.
Sistemleri değiştirmek, geliştirmek için biraz daha bu konulara vakit ayıracak ve çözüm arayacak vakit olmalı.
Sistem zaten bunlara zaman olmaması için insanlık dışı çalışma saatleri ve çok düşük ücretle tüm odağı hayatta kalmaya odaklıyorken düşük gelirli insanların bu sarmaldan çıkması zor.
Kendi hakları ve iyilikleri için mücadele eden insanlara destek vermeleri ve arkalarında durmaları daha sağlıklı bir çözüm olur.
hocam söyleyeceklerimi mazur görün, mazlum edebiyatı falan yapmıyorum fakat ;
bende dar gelirli bir ailede büyüdüm, aynı tavaya çok kişi ekmek bandık.
yeri geldi ecel teri döktüm yeri geldi afedersiniz b*k temizledim.
bunları yazarken utanmıyorum, tam tersine nerden geldiğimi bilmek bana daha fazla haz veriyor.
bırakın asgari ücreti cebimde sigara param olmadığı dönemlerde bile asla umudumu kesmedim, dediğim gibi dar gelirli bir ailede büyüdüğüm için ailemin omuzlarındaki yükü hafifletme sorumluluğu aldım kendi kendime.
şuan finansal olarak kendimi ne kadar özgür hissetsem de hala daha fazlasını istiyorum, geldiğim yeri bildiğim ve asla oraya dönmek istemediğim için.
uzun uzun yazıp içimi dökmek isterdim fakat çok fazla uzattığımın farkındayım ama demem o ki insan dar ağacında olsa bile yine de umudunu kesmemeli, günün birinde ipin ucu illa ki geliyor.
imzamda da yazdığı gibi;
"önemli olan düşüş değil,yere çarpıştır."