Benim için sağlıklı olmak; istediğim yerlere gidip gezebilmek, istediğim şeyleri yiyebilmek ve özgürlüğümü kısıtlamamak demek. Yani hep çalışarak, sonuçta hiçbir şeye sahip olamamak gibi bir hayat istemiyorum. Özgürlükten kastım; sevdiklerime vakit ayırabilmek, onlara vakit ayırdıkça maddi ve manevi ihtiyaçlarını giderebilmek, istediğim kitapları alabilmek, istediğim yerlere gidebilmek, istediğim kıyafetleri giyebilmek…
Doğadaki bütün olaylara biraz da olsa şahit olabilmek istiyorum. Hep çalış, çalış; elinde hiçbir şey olmasın… Bu da çok saçma. Tabiattaki bütün dengeyi, ekolojik olayları görebilmek, sanatsal etkinliklere katılabilmek ve her alanda kendini zenginleştirebilmek istiyorum — hem maddi hem manevi olarak.
Ama günümüz şartlarında bunu yapabilmek gerçekten çok zor. Kendime “zenginim” diyebilmek için her alanda başarılı olmam gerekiyor: Önce karnımı doyurabilmek, sonra istediğim yerlere gidebilmek, istediğim şeyleri alabilmek, istediğim her şeye özgürce vakit ayırabilmek… Ben buna zenginlik diyebilirim.