1. İletişim Kurmalı Mıyım?
İlk adım, doğrudan kavga etmeden, kırmadan konuşmak olabilir
ama doğru zaman ve üslupla:
- Gündüz saatlerinde, mümkünse sakin bir anında, yüz yüze bir şekilde, “Gece çok fazla ses geliyor, uyuyamıyorum” diyerek nazikçe konuyu açabilirsin.
- Bir ihtimal, kendi seslerinin farkında bile olmayabilirler. Bu durumda konuşmak çözüm getirebilir.
- Ama dediğin gibi, bazı insanlar egosal davranabilir, inadına yapabilir. Bu ihtimali de göz önünde bulundurmak gerek.
2. Yazılı Uyarı (İz Bırakan Yöntem)
Yüz yüze konuşmak istemiyorsan ya da gerginlik olmasından korkuyorsan,
kapısına kısa ve kibar bir not bırakmak bir yöntem olabilir:
“Merhaba, cam açık olduğu için geceleri gelen sesler (TV / konuşma vs.) çok net duyuluyor ve uyumakta zorlanıyoruz. Sizi rahatsız etmek istemem ama küçük bir ricada bulunmak istedim. İlginiz için teşekkür ederim.”
İmza bırakma, karşı komşu ya da yandaki kimse üzerine alınabilir, kişiselleşmez.
3. Apartman / Site Yönetimi Üzerinden
Varsa bir
apartman yöneticisi ya da WhatsApp grubu, oradan genel bir mesaj yazılmasını isteyebilirsin:
“Lütfen gece 23.00’ten sonra televizyon, telefon konuşmaları ve benzeri seslerde biraz daha dikkatli olalım. Yaz sıcakları nedeniyle camlar açık, sesler çok net duyuluyor.”
Bu da doğrudan seninle ilişkilendirilmeden yapılan, ama sorunu dile getiren bir yöntem olur.
ChatGPT'nin sizlere yol önerileri hocam, sıkıntılı bir durum, umarım en kısa sürede çözüme kavuşur
Valla ne diyim hocam, beni buluyor böyle tipler. Valla hemen hemen diğer mahallelerde böyle bişi yok. İsyan edicem artık. Mecburmuyum milletle muhatap olmaya. Gece saat kaç olmuş. Teşekkürler öneri için