Konunun benimle alakası: Hristiyan tanıdığınız var mı diye anlayıp geldim. Kapı komşumuz ailecek hristiyan diyecektim.
Arkadaşına geçmiş olsun.
eğer bir ilişkisi varsa ayrılmasını tavsiye ederim. insan dan insana değişebilir ama benim gördüklerim sıkıntılı bir süreçti. insanların onu umursamadığını düşündüğünde yapabileceği senaryolar çok uçuk olabiliyor. durumunu net bilmediğimiz için doktor tavsiyeleri ile ilerlermeniz en sağlıklısı olacaktır. geçmiş olsun.
yalnız değilsin hocam
konuyu okuduktan sonra çevremdeki orneklerden yola çıkarak verebilecegim tavsiyeler ise ; remote çalışıyorsa ofise git gel yapabilecegi bir iş, ekstra spor ve yoran fiziksel aktiviteler becerebilirse düzenli ilişki ve etkinlikler. genelde ailesi tarafından yok sayılan ve etrafı yoran tiplerdi tanıdıklarım. bir de baglantısı var mıdır yok mudur bilmem ama hepsi de ailenin ilk çocuguydu. yalnız kaldıkca kafada abartıları artan modellerdi. yalanını yakalasanız dahi yüzüne vurmadan tatli tatli dinlemeniz ve sabretmenizi gerektiriyor. tabi bunlar benim gözlemlerim psikologlar daha degisik degerlendirip tavsiyede bulunabilir.
Hocam arkadaşınıza geçmiş olsun öncelikle. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi bu konuda uzman psikologlardan almak daha mantıklı.
Kendisi benim 10 yillik arkadasim. Ailenin ilk cocugu. Gecen sene haziranda ilişkisi bitti. Kiz baya ayagi kacik bi seydi. Bi kere kizi arkadasimdan gizli, erkeklerle bulusurken yakaladik. Arkadasimla ilgilenmedigini gösterince arkadasim da sevgili oldugumuzu ailene soylerim diye tehdit etti ve gerçeklestirdi (ailesi muhafazakar muşlu). Gerceklestirince gectigimiz ay hakim kendisine kvkk ve ozel hayatin gizliliginden 40 ay (2 yıl ertelemeli) ceza verdi. Simdi bir de o tehditten dolayı yakında mahkemesi var. Asla ölümle tehdit edip fiziksel şiddet vermedi kıza hiç. Yapmaz zaten ben cok iyi tanırım kendisini. Kızı itmemistir bile yani öyle diyeyim. Neyse bu çocuk başına çok bela aldı kötü bi insan değil. İlgiyi çok seviyor. Duyguları çok dalgalanmali. Alkol içmezdi alkole bulaştı, psikiyatristi, " dikkat et alkole meyillisin" demiş . Duygudurum bozukluğu, major depresyon ve borderline da varmış biraz arkadaşımda. Kıza yaptıklarını bu hastalığa baglayabilir miyiz ? Kendisine nasıl davranmamiz lazim ? Neyden cekinmemiz lazim ? Tehlikesi nedir bu durumun ? Kendine zarar verir mi ?