Benzer bir durum eşimin başına geldi eski çakıştığı iş yerinde bir olay olmuş olay tarihlerinde eşim firmada çalışmıyordu hatta bizimde aktif ilgili firma ile davamız vardı. Savcılıktan gelen tebligatta şu kadar parayı öderseniz dosya kapanacak ödenmezse dava süreci başlayacak şeklinde bir içerik vardı.
Adliyede gittik tüm soruşturma dosyasını aldık inceledik;
X kişi bir cihaz alıyor eşimden ödemesi taksitleri bitiyor, bir kaç sene sonra X kişinin eşi sadece kimlikle X kişi olmadan cihaz alıyor ama o tarihte eşim orada çalışmıyor bizimde iş mahkemesinde firma ile davamız var.
X kişi savcılığa gidiyor şikayetçi oluyor ama dilekçesinde ilk cihazı alan benim ikinci cihazı alan ben değilim alınan cihaz modeli vs yazıyor.
Yine dosya evraklarında şikayete konu cihazın işlemini yapan personel kodu tarihleri her şey var yani kısaca bizimle ilişikli olmadığı belli ama savcı incelemeden eşimi suçluyor

gittik o dönem savcı ile görüştük ozaman ödemeyin parayı mahkemede anlatırsınız diyerek resmen bizi kovdu

Sonucunda mahkeme süreci başladı şikayetçi X kişi olayın eşimle alakası olmadığını o cihazı kendisinin aldığını şikayete konu cihazın ikinci cihaz olduğunu beyan etti eşimde işlemi kendisinin yapmadığını o tarihlerde işten ayrıldığını hatta mahkemesinin de devam ettiğini bildirip evrakalrı sunuyor.
Hakim eşimi yanına çağırıyor evraklar üzerinde işlemi yapan kişinin kullanıcı kodunu gösteriyor vs hakim tamam artık olayın sizinle alakası yok gelmenize gerek yok diyerek işlemi yapan personel hakkında işlem yapıyor.

Sonuç olarak hakim senin dosya ile alakan yok gelmene gerek yok dediğinde bizde dosyaya işlensin beraat verilsin gibi bir talepte bulunmadığımız hakimde bu yönde bir ara karar vermediği için sonrasında hakim değişip , X kişinin eşi de başka suçtan cezaevine girip birde orada ölünce benim eşimde ceza aldı şimdi aynı suçtan 3-5 sene neyse ceza almaması gerekiyor, sanırım 1 yıldan az kaldı

Siz siz olun hakim ne derse desin , savcılık kalemi tamam dese bile davayı takip edin, Sizin suçunuz yok tamam vs derse bile ara karar ile bu durumu dava dosyasına işlensin