Eşim, kpssye vereceğin emeği yazılım öğrenmeye ver diyor.
Şimdi sen söyle hocam. Eşin mi daha değerli, bizler mi? Ben eşimi dinlerdim. Çünkü bana evet demiş, benim çileme, sorunlarıma ortak olmuş, benim kafa yapımı ve yapabileceklerimi anlamış, bana "yazılımcı ol" diyor. Neden olmayayım ki? Bunu derken yalnızca kendi hayattan beklentilerini düşünmüyor, aynı zamanda ikinizin ortak geleceğini kafasına koyuyor. Memur çaresizlik mesleğidir. 50k alıyor diye övenleri dikkate almayın. 50k TRY dediğiniz para 97 bin ruble yapar. Savaş halindeki, ekonomisi yok statüdeki Rusya'da, Rusçayı doğru düzgün konuşamayan tacikler, taksi şoförü olarak 200k ruble kazanıyorlar. Yazılımcı dediğiniz şeyin dış piyasadaki ederi çok fazla. Türkiye'de de tutturduğunuzda uçar gidersiniz. Zaten başlangıç seviyelerinde bile ciddi paralar kazanırsınız.
Ayrıca, yazılımdan proje yönetimine, oradan da daha üst seviyelere gitmeniz oldukça olası. Yazılımcı dediğiniz, websitesi yapan değildir, sürekli kendini geliştirip daima bir üst seviyeye çıkmak isteyendir. Kısaca, kendi zekanıza güveniyorsanız, eşinizin de desteğini arkanıza aldığınızın farkındaysanız, neden KPSS yapasınız ki?