asigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba kurban bağışı keşimesinde bir sitem var wordpress kullanıyorum
domain/kurban-bagisi/ URL yi domain/kurban-bagisi yaptım sitede 2 şekilde de açılıyor en önemli kurban bağışı kelimeisnde 6-8-10 geziyorum ilk sayfa 2. Sayfa başı şeklinde bazı backlinkler sonunda / olmadan alınmış büyük çoğunluk olan bazıları da / lı versiyon sorun şu ki Google / olmayan versiyonu sıralama kaybetmeden 6. Sıraya koydu alt kelimwlerde ise / olan versiyonu var şuan / versiyona çektim / olmadan da açılıyor sayfa nasıl bir yol izleyerek seo gücü kaybetmeden ilerleyebilirim
Merhaba hocam,
Sonunda "/" ile biten sayfaları "/" olmayan hallerine 301 yönlendirmesi yaparsanız yarın öbür gün bu soruna sebep olan eklenti (muhtemelen rank math) güncellendiğinde veya yerine başka bir eklentiyi kullanmaya karar verdiğinizde, ya da wordpress’i güncellediğinizde falan sorun yaşayabilirsiniz, çünkü standart olan genellikle "/"lı versiyonudur. Bu nedenle "/"sız versiyonlarını "/" versiyonuna 301 yönlendirmesi yapabilirsiniz, veya sayfaların her iki versiyonlarının canonical url’lerini "/"lı halleri olarak ayarlayabilirsiniz.