Merhabalar arkadaşlar,
Uzun zamandır dolandırılan arkadaşlara denk geliyorum. Tabii ki bu durum hepimizin başına gelebilir, ama bilmeyen arkadaşlar için kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.
Öncelikle; ticaret geçmişi temizse, ticaret yapılacak konuyla ilgili şikayet açılmamışsa ve ticaret puanı fazlaysa, önce ticareti az olan kişi işlem yapmalıdır.
Yani ticaret puanı yüksek olan kişi ürün satıyorsa önce parasını almalı; ürün alıyorsa önce ürünü teslim almalı. Bu şekilde daha fazla güven oluşacaktır.
Ayrıca, mutlaka kendinizi güvene almanız gerekiyor.
Bazı kişiler, başkasının R10 hesabıymış gibi ekran görüntüsü düzenleyip bu benim hesabım diyerek insanları kandırmaya çalışıyor. Buna inanmayın. Her zaman ticaret yapmadan önce R10 üzerinden Teyit mesajı gönderin ve mutlaka teyit alın.
Kişi gerçekten o hesabın sahibi mi, değil mi, bundan emin olun.
Mesela bir örnek vereyim:
Mustafa Düşünceli her konuya yazıyor, çok aktif görünüyor. Ancak teyit isteyince engelliyor ya da başkasının hesabını atıyor. Kendini çok akıllı zannediyor ama forum hakkında bilgisi olmayan arkadaşların malına göz dikiyor.
Eğer bu kişi bu mesajı okuyorsa, kendisine şu çağrıyı yapmak istiyorum:
İnsanların hakkına girmeyi bırak. Yazılım ya da tasarım gibi alanlara yönelip, hakkınla para kazan. Çünkü burada herkes ekmeğinin peşinde. İnsanların umutlarını ve hayallerini baltalama.
Kendine güzel bir iş seç ve onu hakkıyla yap. Bu şekilde devam edemezsin, bu işin sonu belli.
Diğer *********** arkadaşlara da sesleniyorum:
Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmayın.
Herkese iyi geceler diliyorum. Umarım bu yazı her iki taraf için de yeterince açıklayıcı olmuştur. 🙏🏻