3 günlük siteye 700k indeks aldırabiliyorsanız demek ki siz de aslında bilinen anlamıyla tarama bütçesi kısıtlamasının olmadığını teyit ediyorsunuz=) Spam dünyasındaki tarama bütçesi ile organik SEO dünyasında konu sahibinin bahsettiği tarama bütçesi kavramları biraz farklı. Burada aylardır 1k indeks aldıramayan insanlar tarama bütçesine suç buluyor, konu o. Yani dünyadaki kum taneleri ile evrendeki toz bulutlarını kıyaslamak gibi.. Size göre 3 günde 780k tarama bütçesi limiti olabilir, bu forumdaki insanların %99 u için bu tarama bütçesi yok demekti =)
Api ile basıyorum genel olarak söylediğim rakamların üzerine çıktığında ne içerdeki linkleri takip ediyor nede manipüleler işe yarıyor sadece 24 saati doldurup 25.saate girince limitleri tekrar açıyor veya tarama limitini yükseltiyor yeni güne başladığında.
Belirttiğim gibi 25.saate girince içerdeki linkleride takip etmeye başlıyor ama limit dolduğunda iç linkleride takip etmemeye başlıyor loglardan takip ediyorum.
@dertliA;
@A.AY;
@ByHazerfen;
Dip not: Google sitemap'te gönderdiğiniz her linki tarayıp takip ediyor.
Aktif ettiğim her siteye map ekliyorum.
10-20 siteden sadece 3 -4 tanesinin mapini deli gibi tarıyor. digerlerini önemsemiyor ona google karar veriyor

GSC'ye mutlaka map ekleyin.