Yeni açılmış hiç taranmamış 0 reglenmiş bir domainin günlük ilk başlangıçtaki max index limiti 200, sonraki gün sayı 480 bin, 3.günü görürse 780-800 bin aralığında bir index'e sahip olur.
Hatta bununla ilgili 3 test yaptım
1.test her zamanki gibi işlem yaptım ortalama günlük 125-130 bin arası index.
2.test tüm tuşlara bastım ve fazla indexlenmesini sağladım ( max yaptırabileceğim iişlem hacmi ) 20 site her biri 200 bin 220 bin index'te takılı kaldı bazıları 198 bin bazıları 199 bin.
3.test 1.işlemdeki yaptıklarımı yarı yarıya düşürdüm ( 90 bin index aldı 20 sitenin her biri )
Özetle tarama bütçesi saçmalığı var.
Tarama bütçesini 1 ve 3.işlemde aşmadığım için taranmasını istediğim noktalara botların kendi isteği ile gelip taradiğini görüyorum.
Fakat 2.testte tüm tuşlara bastığımda limiti geçtiğim anda botların hiçbir şekilde gelmediğini hiç bir manipüleye cevap vermediğini gördüm ( 301 haricinde )
2.testin 2.gününde yani 24 saat bitti 25.saate girdiği anda botlar bir anda gelmeye başladı ne var ne yok içerdeki tüm linkleri taramaya başladı çünkü bir önceki gün limiti farklı şekilde tükettiğim için içerdeki linkleri bile takip etmiyordu

)
3 günlük siteye 700k indeks aldırabiliyorsanız demek ki siz de aslında
bilinen anlamıyla tarama bütçesi kısıtlamasının olmadığını teyit ediyorsunuz=) Spam dünyasındaki tarama bütçesi ile organik SEO dünyasında konu sahibinin bahsettiği tarama bütçesi kavramları biraz farklı. Burada aylardır 1k indeks aldıramayan insanlar tarama bütçesine suç buluyor, konu o. Yani dünyadaki kum taneleri ile evrendeki toz bulutlarını kıyaslamak gibi.. Size göre 3 günde 780k tarama bütçesi limiti olabilir, bu forumdaki insanların %99 u için bu tarama bütçesi yok demektir, çünkü asla göremeyecekleri indeksler =)