HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle teşekkürler. Gideceğim ülke Ekvador burada İrlanda vizesi için ajans bulmak neredeyse imkansızdır diye düşünüyorum. ( Hiç bakmadım yalan söylemeyeyim bir de ülke değişebilir bugün yarın belli olacak.)

Az önce Google amcadan baktığım firma ile görüştüm. Bu vizede başvururken biyometrik fotoğraf ve parmak izi lazım olduğunu bu sebeple fizik olarak benim de olmam gerektiğini söylediler. (Bu problem.) Lakin bu firma direkt irlanda vizesi almadığını (bir kaç ajans daha arayacağım.) İngiltere'de 24 saatlik konaklama ile irlandaya girebileceğimi söyledi ben de ılımlı baktım 1-2 gün de orada kalırız gibisinden ama bunun için dediğiniz gibi 2. pasaport çıkarmam gerekiyormuş hemen bu hafta gitmeden hızlandırılmış randevu (+6.000 TL) alabileceğimi söylediler. Bunu konsolosluk yapmıyorum. Yani bu hafta hızlıca pasaport çıkartım, parmak izi verip gidersem en azından resmi süreç başlarmış. Gelince'de pasaportu teslim alabilir mişim.

Lakin kafamda şöyle soru işareti oldu. Şuan karşı taraftan bize davet mektubu, uçuş bilgileri, otel bilgileri gelmedi. ( Ki bunlar buna ihtiyaç duymayabilir.) Bunların gelmesini beklersek ben burada olmayabilirim Biraz zaman sıkıntısı var. ( Bi anda sizin gibi düşündüm illa gideceğim yerde merkezi ya da online olarak bir ajans vardır yahuuuu diye

390 $ + 6000 TL gibi rakam fazla geldi sanki. İrlanda kendi sitesinde 130 falan mı neydi sanırım . ( sizin yardımcı olmanız da şöyle, sanırım siz bana bilgi vereceksiniz ben yapacağım ben şimdi çalışacağım bilgi güzel olur ama onu nasıl uygulayacağım. Direkt benim yerime uygulayacak biri lazım gibi)
Vize muafiyetinden yararlanmak için aşağıdaki 4 maddeyi karşılıyor olmalısınız:
- İngiltere C Tipi vizesi
- İngiltere girişli ziyaret planı
- Türk Pasaportu
- İngiltere vizesi bitmeden önce sona erecek İrlanda seyahati
Eğer İngiltere BRP ya da D tipi vizesine sahipseniz, muafiyet programından yararlanamazsınız.

Eğer vize başvurusu yaparak gitmek istiyorsanız:
Normal vize sürecine girmeniz gerekiyor. Vize ücretleri Tek giriş için €60, Çoklu giriş için €100, Transit için €25. Bu ücret konsolosluk tarafından alınır ve sonuç ne olursa olsun iade edilmez.

Vize için gerekli belgeler: Vize için gerekli belgeler
Türkiye'den başvuru yaparken, bulunduğunuz ülkeden parmak izi verebilirsiniz. Pasaport ile aynı yerden parmak izi vermek zorunda değilsiniz. Ancak, bazı durumlarda bu ek belge talebi doğurabilir. Ekvator için +593 99569 7020 numaralı telefonu arayabilirsiniz, ya da george.mccabe@honoraryconsul.ie adresine e-posta gönderebilirsiniz. İhtiyacınızı yazın, yönlendirip yardımcı olurlar.

Ben çoğu durumda insanların kendilerinin aracısız başvuru yapmasından yanayım. Ancak, benim yardımıma ihtiyaç duyulursa, cuzi bir ücrete yardımcı oluyorum. Benim ilgi alanım daha çok göç üzerine.