goktugpek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İrlanda vizesi için bende yardım aramaktayım pasaportum ve ben Türkiyedeyiz 😂
Normal işlemleri yapabilirsiniz. Az önce telefonda görüştüm 24 Saat İngiltere de bulunarak otomatik İrlanda'ya giriş hakkınız olabiliyor.

yasinkarakus41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen yurt dışında olduğunda , pasaportun da seninle birlikte olacak. Doğal olarak Türkiye den nasıl o işleri yürütecekler ? Pasaportun aslı gerekli ?
Var hocam böyle bir sistem, altta arkadaş yazmış.

Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
1- Bulunduğunuz ülkeden başvuru imkanı varsa, oradan başvuru yapabilirsiniz.
Bazı durumlarda 180 gün üzeri kalma izninize bakılmaksızın vize başvurusu yapma şansınız olabilir. Bu durumda o ülkeden başvuru yaparsınız.

2- Çift pasaport sahibi olup, Türkiye'den aracı ile başvuru yapabilirsiniz.
Çift pasaport sahibi olmadan, elinizdeki tek pasaportu Türkiye'ye göndermeyin. Bulunduğunuz ülkede yasal olarak bulunduğunuza dair tek kanıtı elinizden çıkarmış olursunuz. Bu durum ciddi risk taşır ve bazı durumlarda hiç hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Herkes çift pasaport çıkartabilir. Çift pasaport çıkarmak için Türkiye'de olmanız gerekmiyor.

Eğer sadece online olarak ihtiyaç duyarsanız, yardımcı olurum. Ancak, fiziki olarak sizin pasaportunuzla ilgilenecek bir ajans arıyorsanız, maalesef yardımcı olamayacağım.
Hocam öncelikle teşekkürler. Gideceğim ülke Ekvador burada İrlanda vizesi için ajans bulmak neredeyse imkansızdır diye düşünüyorum. ( Hiç bakmadım yalan söylemeyeyim bir de ülke değişebilir bugün yarın belli olacak.)

Az önce Google amcadan baktığım firma ile görüştüm. Bu vizede başvururken biyometrik fotoğraf ve parmak izi lazım olduğunu bu sebeple fizik olarak benim de olmam gerektiğini söylediler. (Bu problem.) Lakin bu firma direkt irlanda vizesi almadığını (bir kaç ajans daha arayacağım.) İngiltere'de 24 saatlik konaklama ile irlandaya girebileceğimi söyledi ben de ılımlı baktım 1-2 gün de orada kalırız gibisinden ama bunun için dediğiniz gibi 2. pasaport çıkarmam gerekiyormuş hemen bu hafta gitmeden hızlandırılmış randevu (+6.000 TL) alabileceğimi söylediler. Bunu konsolosluk yapmıyorum. Yani bu hafta hızlıca pasaport çıkartım, parmak izi verip gidersem en azından resmi süreç başlarmış. Gelince'de pasaportu teslim alabilir mişim.

Lakin kafamda şöyle soru işareti oldu. Şuan karşı taraftan bize davet mektubu, uçuş bilgileri, otel bilgileri gelmedi. ( Ki bunlar buna ihtiyaç duymayabilir.) Bunların gelmesini beklersek ben burada olmayabilirim Biraz zaman sıkıntısı var. ( Bi anda sizin gibi düşündüm illa gideceğim yerde merkezi ya da online olarak bir ajans vardır yahuuuu diye

390 $ + 6000 TL gibi rakam fazla geldi sanki. İrlanda kendi sitesinde 130 falan mı neydi sanırım . ( sizin yardımcı olmanız da şöyle, sanırım siz bana bilgi vereceksiniz ben yapacağım ben şimdi çalışacağım bilgi güzel olur ama onu nasıl uygulayacağım. Direkt benim yerime uygulayacak biri lazım gibi)
EK Güncelleme, : Farklı bir ajans ile görüştüm direkt irlandaya vize alınıyor ve parmak izi de gerek yok dendi. Sadece 2. pasaport lazımmış bugün onu çıkarayım her halükarda gerekecek gibi. her şeyi yapıyorlar 350 Euro