Instagram platformu artık tamamiyle algoritmanın eline bırakılmış durumda benim gözümde. Benim de şahsi hesabımı kapattılar, Facebook üzerinden mavi tik alıp Meta Destek Ekibi ile konuştum. Bir temsilci ile görüşüyorum hesabı teknik ekibe inceletiyor ve ihlal yok hesabınızda açılacak ama veritabanına yansıması zaman alacak diyor. Onun için de net süre veremiyormuş. Başka temsilci ile görüşüyorum hesabınız tamamen kapatılmış açamazsınız diyor. Hatalı kapatıldığını söylediniz siz manuel müdahale ile açın diyorum, sistem hesapta işlem yapmamıza izin vermiyor diyor. 2018'den bu yana kullandığım 200 takipçili basit bir kişisel hesaptı, platformun sunmuş olduğu mesajlaşma, takipleşme, beğeni, yorum sistemleri dışında bir sistem kullanmamıştım. Üstelik mesajlaşma dışındaki bahsettiğim sistemleri ayda yılda 1 kez kullanıyordum. Buna rağmen hesabı tekrar aktif edemediler. İçindeki verileri talep ediyorum hesabın size ait olduğunu doğrulamamız gerek diyip hesaba kayıtlı telefona ait fatura istiyorlar, faturayı atıyorum doğrulama yapamadık güvenlik politikası gereği daha fazla yardımcı olamayız diyip talebi kapatıyorlar. Gerçekten bu platform kadar kanser bir platform görmedim. Bu sorun sadece Türkiye'de değil global çapta yaşanıyor. X platformunda biraz araştırma yapınca yabancıların da aynı durumdan şikayetçi olduğunu gördüm. Umarım bir gün sistemlerini yapay zekadan kurtarıp eski haline getirebilirler...