aestland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle tüm fikrini beyan edip yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim her yazıyı bir bir okudum. Zaman ayırıp uzun uzun anlatan arkadaşlar sayesinde de kafanda az az bir şeyler oluşmaya başladı. Tabii ki bir çoğunuzun dediği gibi insanlara fikir sorarak kendi hayatımı cevaplara göre şekillendirmem saçmalık olacaktır ancak ben zaten gitmek istiyordum. Sorum daha çok İngilizce seviyemin iyi olmamasından ötürü zorluk yaşayacağım ve buna rağmen orda kalmak sorun teşkil eder miydi fakat cevapların büyük bir kısmı Gitmeli misin, gitmemelisin’e dönmüş fakat bu yanıtlar da benim için çok önemli. Hemen hemen herkesin belirttiği “dil sorun değil zamanla alışırsın” sözünden ötürü içim az da olsa rahatladı. Herkese yanıtları için çok çok teşekkür ediyorum.
Detaylı yazmadım ama şunu söyleyebilirim ingilizce vs uyum sağlamak zor şeyler değil hiç bir şey bilmesen bile bir dükkana gidip google çeviriye girip istediğin yemeği içeceği soruyu sorarsın orada yaşarken zaten dil yavaş yavaş öğreniliyor önemli olan gidebilmek