Selam olsun,

Yurtdışına çıkmak mantıklı/mantıksız diye bir yanıt olamaz. Olsa bile değeri pek olmaz.
Sizin hayattan beklentiniz, yaşam tarzınız, değer setleriniz ya da mutlu olacağınız şeyler belirleyici olur.
Ben yurtdışında yaşayacak imkana sahibim ama benim yaşam tarzım ve değer yargılarım daha önemlisi mutluluğum yurtdışında değil yurtta yaşamakla bağlı.
Tüm kuzenlerim yurtdışında yaşıyor ve çok mutlular, onlar için mantıklı olan o benim için bu zira bende çok mutluyum.

Yurtdışında yaşamak bir artı değer ya da salt bir güzellik değil.
Sizin olduğunuz kişiyle alakalı bir durum.
Ne kalan ahmak, ne giden haindir.
Herkes mutlu olduğu hayatı yaşamalı.

Dil konusuna gelirsek yine sizin beklentinizin ne olduğun bağlı.
Sosyalleşmeyi, aktivitelere katılmayı, yeni arkadaşlar edinmeyi seviyorsanız dil elbette sorun olacaktır.
Bunları sınırlı tutup genelde Türkçe bilen ya da basit iletişim kuracağınız seviyede diliniz varsa hayatınızı zorlanmadan yaşarsınız ama bu sizi ne kadar mutlu eder onu siz daha iyi bilirsiniz.
Şahsen beni hiç rahatsız etmezdi bir uygulama kurar sesli çeviri ile işlerimi görür hiç aldırış etmezdim. Bir başkası ise Türkiye gibi iletişim halinde, paylaşım halinde olmaktan keyif alabilir.

Bu cevapların hiç birini dikkate almayın, kendinizle konuşun ve sizi en mutlu edecek çözümü kendiniz bulun.
Sevgiler.