3. Bi şahıs gözüyle kendine bakman gerekir dışardan söylenenlere karşı insanın kalkanı vardır
Güzel yazmışsın. Fakat usulunce yapılan eleştirilere kulak asıp bir değerlendirme yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Kimse dört dörtlük değildir
Selam olsun,
Ben kendimi çok eleştiren birisiyim, inanın ki eleştiriden keyif alırım hem karşımdaki insanı tanırım yaptığı eleştiriden hem kendimin eksikliğini görürüm lakin benim yazdığım şey beni eleştirin derken ironidir malumunuz.
Beni eleştirin derken hemen yazıyor herkes ama kendinizi eleştirin dediğimde yazılan cevapları okuduğunuzda kendisini eleştiren kimse gördünüz mü?
Ben kendimi eleştiriyorum mesela kimse beni anlamıyor kapasiteleri o kadar biraz daha basit olmalıyım tarzında karşındaki insanı küçültüp aslında kendini yükseltme şeklinde de değil.
Bir konuya ya da işe hatta olguya takıldığımda onu kendimce tam anlamıyla sonuçlandırana kadar hayattan kopuyorum. Fikri takip güzeldir ama benim yaptığım boyutu pek güzel değil. Aynı anda onlarca projeyi hem de üstünkörü değil hakkıyla idare edebilen insanlara büyük saygı duyuyorum. Bu benim kendimi eleştirdiğim bir konu.
Yazarken mesela çok uzatıyorum farkındayım daha net formüler ifadeler kullanmayı bende çok istiyorum ama kapasitem bu kadar demek ki?
İnsanlarla iletişimimi çok sınırlı tutuyorum. En yeni arkadaşım belki 20 yıl önce arkadaşım olmuştur. Tanış olduğum elbette çok insan var ama arkadaş sayısı az olmasa da yeni arkadaş edinme konusunda istek yok içimde.
Bu hayatın olağan akışına uygun değil yine kendimi eleştiriyorum. Keşke daha çok ve yeni arkadaşlar edinebilsem bu kadar duvarlarım olmasa.
Devam edebilirim kendimi eleştirmeye ama bu sefer çok uzun yazıyorsun eleştirisi gelecek ama işte o eleştirileri dikkate almıyorum.
Benim önemli değil yazdığım eleştiriler mesnetsiz eleştiriler.
Siz iki güzel insanın eleştirisi ise kavramsal bir eleştiri.
Bu konuyu açıp, kendini eleştirmiyorsun tutarlı bir eleştiri elbette bunu alır, eksiğimi görürüm ama içip konu açıyorsun, çok uzun yazıyorsun, şöyle saçmalıyorsun gibi kişinin kendi değer yargılarına dayalı eleştirileri hiç dikkate almadım.
Siz benim açtığım konuya, kişi olarak bana ya da okuma alışkanlığınız olmadığından uzun yazıyorsun gibi sizin kişiliğinizle alakalı eleştiri yapmadınız.
Eleştirinizin haklılığı ve bir dayanağı var.
Eleştirilere kulak tıkayan bir insanın kendini geliştirmesi mümkün değildir ama yetişkin bir insan olarak hangi eleştirinin dikkate alınacak olduğunu inanın ki büyük oranda bilebiliyorum.