Geçen sene Valencia’ya taşındığımda böyle bir şeyi hiç düşünmemiştim. Deniz, güneş, paella derken hayatın tadını çıkaracağımı sanıyordum ama gel gör ki böcekler resmen hayatımın parçası oldu. Özellikle yaz aylarında… Camı bir açıyorsun, içerisi sivrisinek doluyor. Kapatıyorsun, bu sefer de içeridekilerle baş başasın.

En büyük sıkıntım hamam böcekleri. İlk başta sadece dışarıda görüyordum, sonra bir gün banyoda karşımda duruyordu. Donup kaldım. Yani şehirde yaşadığımı sanıyordum, Amazon ormanlarında değil.
Ev sahibi “normal” dedi, “Yazın olur,” diyor. Herkes öyle diyor zaten, alışmışlar. Ama ben alışamıyorum. Her akşam yatmadan evi kontrol ediyorum, köşelere sprey sıkıyorum, lavabonun etrafına sirke döküyorum, fişe takılan cihazlar bile aldım ama tam anlamıyla kurtulmak mümkün değil.

Komşularla da konuştum, hepsi aynı dertten muzdarip. Belediye zaman zaman ilaçlama yapıyor ama yetmiyor. Özellikle eski binalarda yaşıyorsan, resmen böceklerle ortak yaşıyorsun.

Artık dışarıda bir yerde bir şey yediğimde bile önce çevreye bakıyorum. Küçük bir karınca bile görsem iştahım kaçıyor. Şu anki hayalim, böceklerin asla giremediği izole bir ev bulmak.

İspanya'da hayat güzel, ama keşke sadece insanlar yaşasa