Merhaba ; yaklaşık 1 ay önce rusyaya taşındım. Hemde hiç dil bilmediğim halde. Aniden bir kararla çıktım geldim kız arkadaşımın yanına... Eğer geleneksel yaşantıya alışkınsan , zorlanacaksın buna eminim. Yani illa ince belli bardakta çay içeyim , taharet musluğu olan tuvalet olsun , bol çeşitli kahvaltı yapayım gibi şeyler Türkiye'den çıktıktan sonra bitiyor

hiç rusça bilmiyorum. Sadece insanlarla ayak üstü nasılsın ne yapıyorsun veya markette bunun fiyatı ne kadar , şuraya nasıl giderim den ibaret bir rusçam var.
Şunu söylemeliyim , eğer yurt dışında gidip para kazanmak gibi bir derdin yoksa kesinlike git farklı kültürleri , farklı hayatları gör abi. gerçekten çok güzel. İnsanın ufkunu açıyor. Dil probleminide hiç kafana takma , translate kullanarak saatlerce konuştuğum hiç tanımadığım arkadaşlarım orda rusya'da Eğer hayatı yaşamak özgürce gönlünce eğlenmek istiyorsan , Avrupayı amerikayı değil de doğuyu , asyayı ve kuzeyi tavsiye ederim sana. çok Deli dehşet güzellikte yerler var. Ayaklar toprağa basar hem (: ve avrupaya göre çok ama çok daha ucuz.
Geri dönmek konusuna gelince , bu söyleyeceğimi ülkemi sevememek , vatan hainliği veya ülkemi kötülemek ile bağdaştırmanı istemem ama Geri dönmek istemeyeceğine eminim.