Merhaba,
Bugün bir hesap satış yapacaktim ve bir kullanıcı bana özel mesaj atarak "Kripto ile ödeme alıyor musun?" diye sordu. Henüz hiçbir ödeme almamışken, sadece bu soru üzerine kısa süre sonra R10 yönetiminden bir bildirim aldım ve hesabıma ceza işlemi uygulandı.
Forum kurallarında kripto ile ödeme almak yasak olabilir, buna saygı duyuyorum. Ancak sadece bir kullanıcının bana kripto ödeme teklif etmesiyle, hiçbir işlem gerçekleşmemişken ceza verilmesini açıkçası haksız buluyorum. Ödeme almamışım, hiçbir kanıt yok, sadece bir soru sorulmuş.
Eğer bu konuda bu kadar hassas davranılacaksa, forumda hâlihazırda IBAN-to-kripto, kripto-to-IBAN tarzı aracılık yapan, açık açık kripto ile ödeme alan kullanıcılar hakkında da işlem yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kurallar herkes için eşit olmalı.
Yönetime saygım var ancak bu tür cezaların daha dikkatli ve delile dayalı verilmesi gerektiğine inanıyorum. Sadece adaletli olunmasını istiyorum.
Eğer kripto ile ilgili her türlü işlem bu kadar kesin şekilde yasaklanacaksa, o halde forum genelinde kripto ile ödeme yöntemleri tamamen kaldırılmalı ve bu yöntemi kullanan herkese aynı şekilde işlem uygulanmalıdır.
Saygılarımla.