Taraf olmaktan gözlerin görmez olmuş, okuduğunu anlayamaz olmuşsun sanırım. Ben bir taraf değilim senin gibi kim suçlu ise cezasını çeksin o parti bu parti benim için fark etmez.
Dünya tarihi bize farklı şeyler söylüyor. Bu bilindik bir yöntem ve yönetim şekli. Tarihte bunu defalarca gördük. Sonucunu da biliyoruz. Masumiyeti okuyabilmek için yargının tarafsız ve siyasi etkiden arındırılmış olduğunu söyleyebilmek lazım. Eğer adalet sistemi tarafsız biçimde ve siyasi emir almadan bu operasyonları yapıyor diyorsan haklısındır. Demokrasi bir trendir. Doğrudur. Zaman zaman istasyonlarda durur. Eski yolcuları indirir, yeni yolcular biner. Sonra milletler ölene kadar gitmeye devam eder. Eğer bir millet bir kez demokrasi trenine binmişse ve o tren bir istasyonda uzun süre hareketsiz kalırsa anlarız ki zaman kısalmıştır. Sonraki istasyona hareket edemezse içindekiler yani millet açlıktan, susuzluktan, aralarındaki kavgalardan... ölecektir. Demokrasi treni hepimizin iyiliği için raylara sıkı sıkı tutunarak hareket etmek zorunda. Yoksa hepimiz ölürüz.