İsmetKerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar 3 yıldır iPhone 13 cihaz kullanıyorum pil sağlığım 71 pili değiştireceğim nasipse kısa zamanda fakat şunu merak ediyorum YouTube vb. Gibi platformlarda 20-80 20-100 kuralı gibi pil ömrünü uzattığı söylenen kurallar var bunlar ne kadar doğru ? birde sayın iphone kullanan hocalarım pil sağlığını korumak hakkında önerileriniz nelerdir ne yapmak lazım malum yeni batarayayı güzel kullanayım bari😁
Yeni nesil lityum bataryalarda o iş biraz hurafe, aldığım tüm iphone telefonları yüzde 1 yüzde 100 şeklinde şarj ederim pil sağlığım her zaman dengeli şekilde gitmiştir. Son telefonum iphone 13’ü 3 yıl kullandım satarken pil sağlığı 85 idi. Pil sağlığı tamamiyle pil döngüsüyle ilgili bir durum her tam şarj sonrası 1 döngü olur 800-1000 döngü sonrası yüzde 80 olur pil sağlığı apple’ın pil için verdiği garanti de bu oluyor. 3 yılda bu döngü sayılarının üstüne çıkarsanız pil sağlığı daha hızlı düşer yani olay tamamiyle sizin kullanım alışkanlığınıza bağlı. Pilin ömrünü ciddi şekilde azaltan tek şey saatlerce oyun oynarken telefonu şarjda tutmak.