Merhabalar
Googlenin tarama bütçesi ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum ve bu konuda aslında yanlış bilinen bir şeye mi inanıyor insanlar bunu biraz konuşalım istiyorum.
Genelde forumda olsun çeşitli platformlarda ya da googlenin kaynaklarında bir tarama bütçesinden bahsediliyor ve sözde seo yapan insanlar da aman tarama bütçesi çoğalmasın şöyle böyle olmasın bak google kaynakları böyle diyor bütçeni arttırma bak zararı olur şeklinde görüş savunuyorlar.
Benim görüşüm ise bunun tam tersi ve tarama bütçesi ne kadar çok olursa o kadar iyi şeklinde savunan bir insanım. Bunun nedeni ise
Google taramak için sitelere daha sık ziyaret eder ve site daha hızlı index olsun daha güncel kalır.
İnsanlar genel olarak bu tarama bütçesi artmasın diye çekindiğinden googlenin siteye giriş aralığını düşürüyorlar ve index alamamaktan dert yanıyorlar.
Google site ne kadar güncel olursa ya da yeni ne kadar link görürse o kadar sık ziyaret eder ve tarama yapar.
Google gerçekten her siteye tarama bütçesi ayırsa ve söylediği gibi ya da uzman arkadaşların bahsettiği gibi davransa spam siteler normal bir sitenin 50 yıl da alacağı tarama sayısını 1 günde nasıl alsın?
Bu konudaki düşüncelerininizi merak ediyorum. İyi forumlar.
Tarama bütçesi ile konu görünce yorum yapmak istedim bu konuda direk olarak okuyanları net bir şekilde aydınlatayım.
Tarama bütçesi, Googlebotun bir siteyi ne kadar sıklıkla ve derinlikte tarayacağıyla ilgili bir sınır fakat bunu 2 ana başlık halinde ele alabiliriz.
- Tarama hızı limiti Sunucuyu yormamak için belirlenen bir sınır. Örnek: Sunucu yanıt süresi ve siten hızlıysa: Google daha fazla, daha hızlı tarama yapar fakat Sunucun ve siten yavaşsa Google tarama hızını düşürür.
- Tarama talebi Googleın siteyi ne kadar önemli ve güncel görmesi diyebiliriz. Örnek; Bir site ziyaret ediliyorsa, dış sitelerden link alıyorsa, sosyal medyalarda paylaşılıyorsa Google siteyi daha değerli görür.Google Bu sayfa benim ve kullanıcılar için önemli güncel sık sık gidip kontrol edeyim gibi bir mantıkla yaklaşır.
Google sürekli güncellenen ve yeni içerik eklenen siteleri daha sık tarar. bir site sağlam altyapıya ve kaliteli içeriklere sahipse Google onu sık ziyaret eder. Bu da daha hızlı index, daha güncel sonuçlar ve yüksek görünürlük anlamına gelir.
Ayrıca Tarama hızı limiti + Tarama talebi =
Tarama Kapasitesi Tarama bütçesini harcama gibi bir saçmalık olamaz! sanki sınırlı bir kredi varmış gibi. Tamamen yanlış. Google kaliteli içerikli ve sürekli güncellenen sitelere zaten daha fazla bütçe ayırır.
Tarama bütçesi artarsa ceza alırsın sözleri saçmalıktan başka bir şey değil!... Senin siteni bu ay çok taradım al sana cezamı diyecek ?
Google çok taradım senin siteni diye cezalandırmaz. Cezanın nedenleri genelde bellidir. Tarama bütçesi yüzünden ceza aldım diye ilk defa duydum ama söylemezlerde diyemiyorum SEOcuklar söyleyebilir.