Lufi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten merak ediyorum…
Bu kadar sığ düşünceler, bu kadar düşük analiz yetisi, bu kadar çarpık mantık bir araya nasıl geliyor? Her seferinde “yok artık, bu kadar da olmaz” dediğim noktada biri çıkıyor ve “bir dakika, daha da kötüsü var” dedirtiyor.
Artık şunu ciddi ciddi sorgular oldum:
Bu tür cevapları verenler gerçekten birer birey mi, yoksa düşük bütçeli yapay zekâ projeleri mi?
Çünkü “otomatik cevap veren chatbotlar” bile bazen daha mantıklı argümanlar kurabiliyor.
Bilgisizlik bir eksikliktir, öğrenilir. Ama cehalet; yani bilgiye düşmanlık, fikirden korkmak, sorgulamaktan kaçmak… işte bu gerçekten tahammül sınırlarını zorluyor.
R10 gibi daha bilinçli, daha vizyoner bir platformda hâlâ bu tarz yaklaşımları görmek hayal kırıklığı yaratıyor.
Sizin için de öyle mi? Yoksa artık “normale” mi dönüştü bu saçmalıklar? Her siyasi olay da gördüklerim karşısında hayrete düşer oldum. Gerçek değiller değil mi ?
Maalesef haklısın, maalesef gerçekler. Aslında sadece bilimsel düşünmeye açık insanların bulunduğu bir topluluk kurulmalı. Çünkü bahsi geçen insanlardan o kadar çok var ki. Ülkenin yüzde 70'i civarı. Yanıldığına karşıt delil sunsan bile, ben böyle inanıyorum diyip çıkıyor. Neyse haklısın ama haklı olmak bir anlam ifade etmiyor. Kaderimiz bu çekeceğiz bunları.