Merhaba Değerli Forum Üyeleri,
Firmam için güçlü bir ATX cihaz topladım, özellikleri aşağıdaki gibidir:
İŞLEMCİ:AMD Ryzen 9 9950X3D
ANAKART:MSI MB X670E GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 7800MHZ(OC) 4x M.2 USB 3.2 HDMI DP 2.5G LAN AMD WIFI 6E ATX
RAM:Kingston 64GB 6000MT/s DDR5 CL30 DIMM (Kit of 2) Beast Black EXPO Turkey
M2 SSD:SanDisk Extreme M.2 NVMe SSD 2 TB (dahili SSD, PCIe Gen 4.0, 5.150 MB/sn'ye kadar, nCache-teknolojisi, 5 yıl garanti)
KASA:ColdPower F-Air Tamperli Cam Mesh Ön Panel 6 x Rainbow Fan 750 Watt 80+ Bronze Atx Bilgisayar Kasası
SIVI SOGUTUCU:Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2P36W.01)
İNTERNET KARTI:INTEL Ethernet Sunucu Adaptörü I350-T2V2 BLK
Sorunum şöyle, sunucu her 4-5 günde bir interneti anlık gidiyor ve ESXi arayüzüne bağlanmıyor. Uzaktan KVM ile baktığımız da sunucunun elektriği gitmediği, ESXi Arayüzünde çalıştığı görülüyor, fakat Web arayüzüne+VM giriş sağlayamıyoruz.
Denediklerim: Internet Kartının driverini manuel olarak esxi ssh'den i40en olarak güncelledim ve eee parametrelerini kapadım, ilk başta sorunun çözüldüğünü sanmıştım. Aradan 5 gün geçti ve maalesef ki makinenin interneti tekrardan gitti.
Mevcuttaki 2 portlu internet kartımızın diğer portunda da denendi.
Bu sorunu nasıl çözebilirim, daha önce yaşayan bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim,