Merhabalar
Googlenin tarama bütçesi ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum ve bu konuda aslında yanlış bilinen bir şeye mi inanıyor insanlar bunu biraz konuşalım istiyorum.
Genelde forumda olsun çeşitli platformlarda ya da googlenin kaynaklarında bir tarama bütçesinden bahsediliyor ve sözde seo yapan insanlar da aman tarama bütçesi çoğalmasın şöyle böyle olmasın bak google kaynakları böyle diyor bütçeni arttırma bak zararı olur şeklinde görüş savunuyorlar.
Benim görüşüm ise bunun tam tersi ve tarama bütçesi ne kadar çok olursa o kadar iyi şeklinde savunan bir insanım. Bunun nedeni ise
Google taramak için sitelere daha sık ziyaret eder ve site daha hızlı index olsun daha güncel kalır.
İnsanlar genel olarak bu tarama bütçesi artmasın diye çekindiğinden googlenin siteye giriş aralığını düşürüyorlar ve index alamamaktan dert yanıyorlar.
Google site ne kadar güncel olursa ya da yeni ne kadar link görürse o kadar sık ziyaret eder ve tarama yapar.
Google gerçekten her siteye tarama bütçesi ayırsa ve söylediği gibi ya da uzman arkadaşların bahsettiği gibi davransa spam siteler normal bir sitenin 50 yıl da alacağı tarama sayısını 1 günde nasıl alsın?
Bu konudaki düşüncelerininizi merak ediyorum. İyi forumlar.