İPTAL. Mobil uygulama ile admob tarafına yöneleceğim, sitesi batsın bırakıyorum bu işi.
Burada başlattığım 20k bütçeli blogu çeşitli sebeplerden dolayı (çok gizli :d) askıya aldım, yönlendirme yaparak backlinkleri yeni domaine alacağım. Ekstra olarak tanıtım yazıları ve genel durum için 100k+ olarak belirlediğim bütçe ile başlangıçta Türkçe, site oturunca subfolder olarak 20-30 dile çeviri yapıp globali fethetmeyi düşünüyorum.
Temel mantık Türkçedeki sayfalar ile otorite sağlayıp bu sayfalardan ilgili yabancı dillere link vererek onları da yükseltmek olacak.
Gün gün neler yaptığımı yazmayacağım, başlangıç ivmelenmesi ve sonraki stabil yükselişi paylaşırım.
Özel olarak bir şey yapmıyorum. Geoit tema ve standart eklentiler kullanacağım. Ha yabancı dile açılacağım için mecbur cloudflare ücretli planını kullanacağım. Onu da başlangıçta bağlarım sonradan ip falan değişmesin.
Yazıların hepsi evergreen rehber içerikler olacak. Başlangıçta 27 yazı yayınlamayı düşünüyorum. Sonra yeni yazı eklemeyeceğim onların yükselişini bekleyeceğim.
Eğer planım istediğim şekilde ilerlemezse yabancı dil konusunu askıya alıp tamamen Türkçe içerik ile devam edebilirim. Türkçe kazandırmıyor falan demeye gerek yok hit olduğu müddetçe her dil kazandırır. Daha kendi dilimizde yükselmeyi beceremiyorsak diğer dillerde hiçbir şey yapamayız.
Bu arada öncelikli hedefim para kazanmak değil. Google'da yükselmeyi artık takıntı haline getirdim, para kazanmasam bile hızlıca ilk sayfaya sonrada ilk 3 sıralamaya girmeye çalışacağım. Hedef = başarmak. Ama yalnızca kuru bir başarı değil, bunu hızlıca yapmak istiyorum. Bu yüzden böyle bir bütçe belirledim, zamanı parayla satın almam gerek.
Evet hepsi bu kadar, siteyi yayına alıp başlangıç ivmelenmesinde sizlerle paylaşırım, etiket isteyen söyleyebilir.