invictus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam amacım yarışmak değil, farklı kategorilerde müsabık olarak yaklaşık 5 sene aralıklar ile bu saydığınız sporları yaptım. Tendon hasarı, kemik zedelenmesi en çok kick-boks ve muay thai branşlarında oluyor haklısınız, buna sözüm yok.

Fakat aktif olarak üretkenliğini kullanmak isteyen, dijital alanda çalışmalar yapan bir bireye ben boks tavsiye etmem, bunun sebebi ise boksun uzun vadede beyin hasarı açısından en riskli spor olmasıdır. Bu konuda bana katılırsınız diye düşünüyorum, çünkü bu subjektik bir görüş değil, arkasında onlarca araştırma var.

Boksun uzun vadede beyin sağlığı açısından daha büyük sıkıntılara yol açmasının en büyük sebebi alınan darbelerin büyük çoğunluğunun kafaya olması, takdir edersiniz ki diğer branşlarda hasar farklı bölgelere dağılıyor sıklıkla (kafa-vücut-bacak). O nedenle konu sahibine böyle bir tavsiyede bulunuyorum.

Tabiki sizin şahsi deneyimlerinize de saygım sonsuzdur.

İyi sporlar ve iyi forumlar dilerim
Evet, dijital alanda çalışma yapmak isteyenler de boksu tercih etmemeli. Bana göre kick boks kadar olmasada boksta masum bir spor değil. En iyisi fitness veya yüzme kursuna yazılması.