El yapımı olunca ne oluyor , saati daha mı doğru gösteriyor : )
Marka değerini , fiyatını abartmak için ortaya attığı bir şey bu.
El yapımı dediğin şeye oturup 1 kişi 3 ay üstünde çalışmıyor
Tamamen marka değerine para ödeniyor. Cama para ödemiyorsun o 5000 TL marka için ödüyorsun olay bu.
El yapımının mantığı Rolls Royce gibi düşünebilirsiniz hocam, tabii ki marka değeri diye bir şey de var
Yinede bir ölçüsü olmalı ben bu durumu marka malının arkasında durmuyor olarak değerlendiriyorum, Apple cihazları da piyasaya göre daha pahalı ama bir sorun yaşadığında genel olarak en ucuz kurtulduğun teknoloji markalarından birisidir Apple.
Yani ürün pahalı diye en ufak servis işleminde dünyanın parasını almak hak değil bu düpedüz adam silkmek
Hocam ben de Honda Msx 125 motosiklet var, koltuğunda küçük bir yırtık meydana geldi, servise koltuğun fiyatını sordum 15.000₺ dediler. Ben de o zaman aynı bu tepkiyi vermiştim. 15.000₺'ye oturma grupları var küçücük koltuk nasıl bu kadar pahalı olabilir diye
(Ardından bir oto döşemeciye gittim yırtık yeri kaplama vs yapmadan orijinal gibi tamir etti, borcumu sorduğumda 100₺ varsa ver yeter dedi

)
Aman hocam ben de honda motor bakıyordum yeni ahah bu fikrimden de caydırma beni
Ama çin motoru daha beter onda parasıyla bile değiştiremeyebiliyorsun bazı şeyleri

D