Merhabalar sevgili dostlar,
Uzun süredir aklımda olan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Bazen iş gereği, bazen mecburiyet, bazende keyfi gezme amaçlı şehirler arası seyahat ediyoruz bir şekilde.
Çok kısa bir zaman içerisinde İstanbuldan - Lüleburgaza akrabalarımı götürmek için gittim 5 kişi olarak kendi aracımla, dönerken aynı yolu tek başıma döndüm.
Tek başıma da olsam 2-3 kişi de olsam o yolu yine her şartta dönecektim, ama tek olduğum için biraz sıkıcı geçti yolculuk.
Aklıma şöyle bir soru geldi;
- Ben bu yolu gidiyorum, döneceğim saatim belli veya opsiyonel tek dönmektense neden aynı rotada R10 Ailesine yazsam ve başka insanlar varsa dönmek için birlikte dönmeyelim?
Aynı rotada gelecek kişiden maddi bir beklenti olmadan, kendisi isterse sürücüye destek olabilir (otobüse veya araç kiralamaya da para veriyoruz) veya bir hayır kurumuna bağış yapsa, böylelikle forumda güzel bir bağış kampanyası gibi de olabilir.
Bu durum tartışılır belki ama hiç bir şey yoksa bile yolu tek başına gitmek yerine sohbet ederek dönmek daha iyi olacaktır.
Evet belki bu durum için blablacar, uber, tag gibi uygulamalar akla geliyor olabilir hemen ama benim buradaki düşüncem şu R10 formunda zaman geçiren insanlar bir şekilde iyisiyle kötüsüyle aile oluyor.
Belki ticaret, belki sohbet belki bilgi paylaşımı veya daha başka şeyler paylaşıyoruz.
En azından kendi açımdan siteden bir ürün alırken parayı gönderen ilk bensem o ürün geleceğinden şüphem olmuyor veya parayı alınca göndereceğimden karşıdaki kişinin şüphesi olmuyor.
Bu düşünce ile böyle bir şey neden olmasın diye düşünüyorum?
Bilmiyorum düşüncem konusunda katılır mısınız veya fikirlerinizi merak ediyorum.
Admin veya Mod. de düşüncesi ve onayları ile birlikte kategori açılsa veya bir kategori altında yer verilse güzel olmaz mı?
Seyahat veya Yol Arkadaşı gibi bir kategori altında insanlar yazsa, atıyorum 03.07.2025 tarihinde 14:00 de İstanbuldan - Çanakkaleye gideceğim 2 kişi yerim var, veya o rotaya gideceğim aracım dolu ama ertesi gün döneceğim 1 kişilik yerim var gibi.
Türkiyede binbir çeşit insan var, Güven dediğimiz şey çok minimale inmiş durumdayken en azından bu durumu forumdaki insanlar ile birlikte paylaşsak kötü olur muydu?
Nacizhane düşüncelerimi paylaşmak istedim, fikirlerinizi merak ediyorum.
Hayırlı günler R10 ailesi..