sağlam yerler için bornova denmiş.. katılmıyorum. bayraklı ve bornova taraflarının zemini berbat. genelde balçık ve doldurulmuş zemin var o taraftarda. 2020deki izmir depreminde yıkılan binaların hemen hemen hepsi de bayraklı ve bornovadaydı
Bir de tarif edilenler yerler direkt yıkılan binaların orası. Ben de çok garipsedim, hani gözümle görmesem senelerdir inanacağım.
Bornova - Karışıyaka alternatif bu 2 yer hariç İzmir hikaye, Buca lanet biyer ilk taşındıgımda en üst katta oturuyordum ve ilk deprem deneyimim orada oldu yerin altından ses geliyor camlar sallanıyordu, alternatif olarak Balçova tarafı 30+ yaş için iyi olabilir.
ama ben olsam İzmir'de yaşamazdım normalde kışları İzmir yazları Ankara'da geçiren biri olarak söylüyorum oranın sıcagı çekilecek çile degil.
Balıkesir, Sinop gibi hem deniz kenarı hemde içgöç patlaması yaşamamış şehirler daha sakin ve rahat bi yaşam imkanı sunuyor,
Ek olarak Osmangazi yazmışssın galiba Bayraklıya dogru olan kesişim yerlerinden söz etmişsin okadar gitmeye gerek yok oturacaksan en iyi lokasyon Özkanlar yani Bölge ve Bornova metro arası olan yerler
Hocam 2020'de yıkılan binaların tamamı Bornova Metro ve Bölge Metro arasında kalan yerlerden oluşuyordu. Yapmayın gözünüzü seveyim. Patates tarlasıydı oralar. Özkanlar dediğiniz yerde büyük bir Migros var biliyorsunuzdur onun arkasında bir sürü bina yıkıldı, çoğunu iş makineleri zar zor tuttu, o Migros'un etrafında hala yıkılmak için bekleyen binalar var.