e-sim olayı dediğiniz kadar pahalı bir şey değil. e-sim için yurt içinden ya da kullandığınız operatörden e-sim almanıza gerek yok.
Benim yaptığım yöntem şu şekil.
- Elimde başka bir yurt dışı iPhone 11 cihaz mevcut. Süre bitince icloud üzerinden tüm cihazı iPhone 11'e taşıyorum ve kaldığım yerden kullanmaya devam ediyorum.
- 4 ay fiziki sim kart süresi bitince buradan 1 haftalık e-sim alıp fiziki sim kartı çıkarıp e-sim kurulumu yapıyorum. e-sim kurulumu yaparken cihazınızın WI-FI bağlantısının mutlaka olması gerekiyor. e-sim kurulumundan sonra fiziki sim kartı takıp şebekenin gelmesini bekliyorum. Bu süre zarfında bir kaç kere uçak moduna alıyorum. Bir kaç saat sonra fiziki sim kartın şebekesi geliyor ve cihazı 4 ay daha kullanmaya başlıyorum.

NOT: Bu işlemi yaparken net cihaz açılır demiyorum. Ben son 2 senedir bu şekilde cihazımı aktif ettiğim için tecrübemi sizlerle paylaşıyorum.

Yukarıda da bahsettiğim gibi 4+4 süre bitince iPhone 11'e geçiş yapıp yeni yıla kadar kullanıyorum. Yeni yıldan sonra tekrar 4+4 başladığı vakit fiziki sim kartı diğer cihaza takıp kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Ben yıl biter bitmez yapmıyorum çünkü iPhone 11 ile ne kadar uzun süre kullanabilirsem diğer cihaza geçtiğim zaman yıl sonuna kadar kullanacağım süre de uzamış oluyor.

Türkiye'de cihaz kayıt ücretine yurt dışından (indirim zamanlarına da denk gelirseniz) iPhone 14 - 15 gibi cihazlar alabiliyorsunuz.

iPhone 16 128 GB = 799 €