Mesajınız için teşekkürler. İnternette araştırdığımda whatsapp viewer diye bir uygulama buldum ama biraz eski bir uygulama. Yeni whatsapp sürümlerinde çalışmıyormuş. Ayrıca kriptografi, uçtan uca şifreleme gibi konular çok genel konular. Bana daha spesifik bilgiler lazım. Örneğin obfuscation in mobile apps gibi. Evet genel konuları herkes gibi ben de biliyorum ama whatsapp bunu nasıl yapıyor, hangi yöntemleri kullanıyor. Bana bu bilgiler lazım. Bu konular hakkında bilginiz var mı
@invictus; ?
Hocam whatsapp bildiğim kadarıyla uygulama güvenliği nedeniyle şifreleme adımlarını açık olarak paylaşmıyor. Benim tahminim RSA veya AES-256 benzeri bir algoritma kullanıyorlardır. Buradaki süreç obfuscation'dan farklı. Çok karmaşık bir süreç açıkçası burada birkaç paragraf ile özetlemem bir hayli zor.
Biliyorsunuz ki benzer şifreleme süreçleri ağ protokolleri için de geçerli. SSL nasıl işliyor konusunu derinlemesine incelemek sizin için yararlı olabilir. Halihazırda biliyor olabilirsiniz, fakat teknik detaylarını açıkça edinebileceğiniz OpenSSL kütüphanesi en kötü ihtimalle bu sürece dair size net bir fikir verecektir.
Daha detaylı açıklamak isterdim, fakat tabiri caizse çarşıdaki hesap pazara uymuyor. Pratikteki durum genellikle çok farklı oluyor teoriden.
İyi forumlar