Merhabalar,
Küçük bi yatırımcıyım. Maaştan veya elime geçen paradan arttırdıklarımı çeşitli platformlarda değerlendirmek üzere biriktirmeye çalışıyorum. Uzun süre borsadaydım ama borsa beni artık çok yordu. Amacım kar etmek değil param enflasyona ezilmesin yavaşca artsın kafasındayım. Her ay ayırdığım parayı atacağım için bir yerde biriktirmek istiyorum sadece.
Altın sertifikasında parayı tutmak mantıklı mı sizce ? Midas'ın böyle bir hizmetini görünce merak edip araştırdım ama sizlerinde tavsiyesi benim için önemlidir.
Not : Kripto işine girmek istemiyorum
Makastan dolayı bence daha avantajlı, küçük miktarlardaki altın (!) birikimleri için genellikle tercih ediyorum. Nerede saklayacağım, kayboldu, çalındı derdi yok. Piyasadan yüksek fiyatlanıyor ancak sadece alırken değil satarken de öyle, çok dezavantajlı olduğunu düşünmüyorum.