Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm belediyelerde bunların yapılması gerekiyor.

Daha önce yazmıştım;

Yakın arkadaşım İzmir'de 2-3 sene kadar önce bir villa sitesi yaptı. Başta belediye “yol bedeli” adı altında yanlış hatırlamıyorsam 1.2 milyon TL para aldı. Ama sonra ne yol yapıldı ne başka bir şey.
Mecburen kendi cebinden yolu yaptırmak zorunda kaldı.
İşin daha garip yanı, ruhsat aşamasında kasıtlı olarak oyaladılar. bugün git yarın gel haftaya gel diğer ay gel diyerek imza atmadılar. Arayana bahane çok, ama işin aslı şu: Rüşvet vermeden imza atmıyorlar.

Resmen sistemi buna göre kurmuşlar. Rüşveti vermezsen dosya bekletiliyor, verenlerin işleri hızlı bir şekilde ilerliyor.

Bence bu sadece buraya özgü değil, birçok belediyede benzer şeyler ve çok daha fazlası yaşanıyordur. Bu işler böyle dönmemeli ama maalesef gerçek bu.
Daha da kötüsü, insanlar yaşadıkları haksızlık karşısında şikâyetçi bile olamıyor. “Neden şikâyet etmiyorsun?” diye sormuştum, “Şikâyet edersem bir daha bu bölgede bana iş yaptırmazlar” demişti…

Daha önce benzer bir durumu İzmir Foça’da yaşadım. Rakımı yüksek bir bölgede evim vardı. Önümde, kot farkı bulunan bir alanda alt kotta yer alan yola bir villa inşa ettiler. Normalde, bu yeni yapının 2. katı benim 1. kat seviyeme bile gelemezdi. Ancak yolu doldurup, kotu usulsüz şekilde üst yol kotundan alarak evi yüksek bir dolgunun üzerine yaptılar. Sonuç olarak, benim 2. katımdaki manzarayı bile kapattılar.
İmar müdürüyle aram iyiydi, hemen arayıp “Bu nedir?” diye sordum. Ertesi gün geldi, yanında harita kadastrodan bir yetkiliyi de getirdi. Ölçüm yaptılar, incelediler. Kadastro görevlisi açıkça “Bu normal değil,” dedi. İmar müdürü ise şöyle cevap verdi: “Hiç sorma Coşkun, burada İsmail Ası adında biri var, müteahhitle birkaç kez görüşmüş. Bu işlem onun bilgisi dahilinde yapılmış.”

Daha sonra jandarma komutanımızla görüştüm, durumu tüm detaylarıyla anlattım. Komutan da bu kişinin benzer şekilde birçok usulsüz işe karıştığını, hakkındaki şikayetlerin arttığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi o kişiyi oraya koymuş diye duyum aldık. Eminim pek çok belediyede buna benzer durumlar yaşanıyordur. Ama artık herkesin daha şeffaf olması gerekiyor.
Yapmıştır ve cezasını çekmelidir.
Ama herkesin malumu olan şey ise sadece chp belediyeleri mi yapıyor.
İzmir'de henüz ayrıntılara vakıf değlim ama İstanbul'daki operasyonların nasıl acemi siyasi bir tiyatro olduğu ortada.
Bugün Türkiye'de 560 milyar TL varmıdır ki bu parayı Ekrem İmamoğlu çalmış olsun.
Yada otoparkta ki lüks araçlar diye yalan haber pazarlayanların gerçeği çarpıttığıda ortaya çıktı.
Dün bu işleri inkar edip, daha sonra tehditle veya şantajla ifade değiştirerek itirafçı olanların serbest bırakılması, varsa işledikleri suçları affettirirmi?
Yani Türkiye'de 25 yıldır bütün belediyeler püru pek.
Sadece hdp'liler terörist (akp transfer olurlarsa onlarda temiz), CHP'liler hırsız öylemi ?
Yersen Türkiye'm yersen...
Başta dediğin gibi Türkiye'deki bütün belediyelerde yapılsa kimsenin ses çıkarmasına gerek kalmaz.
Kısaca işin artık kakası çıktı