Benim anlamadığım elin hristiyanı bile Hz. Muhammed (SAV) 'e saygı duyuyor hakaret etmiyor, ama bizim içimizde o kadar çok İslam düşmanı varmış ki son yıllarda daha da arttı, en çok İslam düşmanı Türkiye'de var derlerdi inanmazdım gerçekten böyle sanırım, bu gidişle bir avuç müslüman kalacağız Allah sayımızı arttırsın amin
bunun nedenlerinden birini öğrenmek istersen biraz ipucu vereyim :
En dindar biziz iddiası ile iktidara gelenlerin geçmişten günümüze yaptıklarını ve bugün geldiği vaziyeti incele.
Şeyhlerin, şıhların altındaki milyon dolarlık araçları incele.
Din adı altında örgütlenip memleketin kafasına f16'lardan bombalar yağdıranları incele.
Her birinin arkasında aynı şeyi göreceksin. Din istismarı.
Aklı başında herhangi bir genç de bunları gördükçe " ben bunlarla aynı şeye inanmıyorum, inanmam " diyip dinden uzaklaşıyor. Doğal. Bu ülke tümüyle laiklik esasıyla, dini devlet işlerinin zerresine katmadan yönetiliyor olsaydı ve hiçbir dini grup, cemaat vs devlet eliyle yükseltilmeseydi bugün bu bahsettiğin tablo ortaya çıkmazdı. Din istismarları, dini kullananların elde ettiği güçleri görenler zamanla bu dinden uzaklaştı, koptu. Haliyle sen şu an sadece sonuca odaklanıp dinden uzaklaşanları hedef alıyorsun. Oysa buna sebep olanları gözden kaçırıyorsun. Sonuç mu yoksa sebep mi önemlidir. İyi tart. Örneğin bir bataklık düşün. Tepesinde sinekler uçuşuyor. Sinekler, sonuçtur. Sen bataklığa odaklanmak, onu kurutmayla uğraşmak(din istismarlarını sonlandırmak) yerine uçuşan sinekleri hedef alıyorsun. Niye bunlar uçuyor diyorsun. Çünkü bataklığa gücün yetmez, ses yükseltemezsin, o var olmayı sürdürecek, biliyorsun.