Selamun Aleyküm
İşleriniz nasıl dostlar ? 1-1.5 yıldır düzelmeyen bir piyasa var neden böyle oldu anlamadım.
21 Yıllık Bir Torna CNC Markasıyız 10 adet makine parkurumuz ile güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz ama görünürde bir şey yok şu 2 yıldır tabiri caizse anamız ağladı.
Geçen sene zordu bu sene imkansız gibi sanki iflasa doğru gidiyoruz desem yalan olmaz. Son kalan paralar ile işleri döndürmeye çalışıyoruz işçilerin maaşını zor öder hale geldik ne yapacağız bilmiyorum ama stresi sıkıntısı çok kötü.
Dükkana bakıyorsun görünürde iş var harıl harıl çalışıyor ama para yok adam 500 binlik iş veriyor 6 ay mevduatlı çek senet yazıyor 6 ay ben taşın suyunu mu çıkartıp ödeyeyim borcu harcı.
21 Yıllık Sektör ve marka hayatımızda biz böyle bir dönem görmedik.
Küçük ve orta dereceli işletmeleri batırma projesi mi nedir bilmiyorum ama birileri istediklerini alıyor bence patır patır millet dükkan kapatıyor iflas bayrağı çekiyor.
Şuna eminim kim bu ekonomik sıkıntıdan kurtulursa çok iyi yerlere gelecektir hemen hemen iflastan her sektörde rakip azalıyor artık.
Anlayacağınız durum vahim Allah bizlere yardım etsin hepimizin işini gücünü rast getirsin evine işine bereket bolluk nasip eylesin inşAllah...
3 aydır 170,000 TL alacağımı tahsil edemiyorum... ve firma en büyüklerden.
Adamları icrayada veremiyorum - postada koyamıyorum çünkü tek iş veren onlar..... yaprak kımaldamıyor.
ülke fabrikalar yerine avmler ile doldu...
zengin daha zengin... fakir daha fakir oldu...
bazılarının 1 gecede egede, antalyada yediği para ile bazıları 1 sene geçinmeye çalışıyor....
ve bunlar aynı ülkede yaşayan insanlar tarafından oluyor..
karaköy'den beşiktaş'a gidin lokantalarda oturanlara (lüks tatlıcılar var) bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.... Ondan sonra kendinize sorun en son böyle bir tatlıcıdan aileme ne zaman 1 kg baklava aldım.
bildiğin köle gibiyiz.
nasıl düzeleceği bellide ilk adım gelmiyor