Hocam şöyle anlatayım ben bunu kendi serverlerimı bölmek için vs de kullancam vds olarak botları atacağım her bir vds için + olarak diğer cpanel gibi sistemleri kurcam bunlar için bilgi lazım bana hocam
Merhaba,
1- Oncelikle operatorunuz ile görüşüp kaç adet maksimum statik ip alacağınızı ogrein. Çoğu firma 1 adet maksimum kavga kıyamet 3 adet veriyor. Operatörünüze web sunucunuza erişmek icin kullanacaginizi beyan ederek onların port engelleyip engellendiğini öğrenin.
2- Yeterli bir modem gerekli
3- Statik IP gerekli, operatörünüze bgp için bilgi alın. Dışarıdan bir hosting firmasından ip kullanmak isterseniz bu bilgi gerekli olacak.
4- Port ve Firewall temel kurallarınız yapılması gerekecek.
Yazıldığı kadar zor değil, ülkemizde ar-ge ve öğrenme amaçlı yapılan her girişimde mantıksız bulanlar çok olacaktır ancak 1.5 yıl hosting firmamın sunucularının yarısını evimin çatısında idare ettim.
Web için 20-30 mbit bile yeterli kendi siteleriniz için. Saldırı konusunda da araştırma yaparsanız TR operatör ip bloklarını white list alın. Tüm tarayıcı botlarını white liste alın. Gerisini bloklayin gayet temiz kullanırsınız.
Ben şahsım adına başarılar dilerim.