caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reis ben buna geçeceğim ama bir süredir düşünüyordum denk geldi sorayım, şuan kablonet 100mbps kullanıyorum, 200'e geçersem çok fark eder mi yoksa hiçbir fark olmaz mı? Fiyat farkı çok fazla kablonette kalırsam yarısını öderim 100mpbs fiber için değer mi, binaya kutu koydular diye geçmek istiyorum aslında 500'e geçecektim ama fiyatlar çok fazla geldi bana. Önerir misiniz? sadece youtube'dan video izliyoruz ailecek

Bu arada konuya yorumum, turktelekom, turksat vs gibi firmalar varken böyle değişik firmalara geçiyor insanlar sonra patladık çatladık oluyor.
Kablonet 100Mbps kullanımınızdan Türk Telekom Fiber 200Mbps pakete geçmek demek DOCSIS bir altyapıdan FTTH bir altyapıya geçmek olarak yorumlanabilir, FTTH yani fiber altyapılarda ise kesinlikle daha iyi performans alırsınız. Fiber yapılandırmada dalgalanma oldukça azdır, oyunlarda daha iyi deneyimler elde edersiniz.

Bana kalırsa 500 Mbps'e kadar ev içi kullanım idealdir. Bunun yanında 1000Mbps'i ethernet ile masaüstü bir cihazda işiniz için kullanmayacaksanız gereksizdir. Çünkü ev kullanımında çoğu mobil cihaz, wireless üzerinden 1000Mbps hızın tamamını size veremez. 600, 700'lerde tıkanırsınız. Bu durumda da aile içi kullanımda 1000Mbps gereksiz, 500 ise extremdir diye düşünüyorum.

Tavsiyem ise şu: Kablonet DOCSIS 100 fiyatı ile Kablonet DOCSIS 200 fiyatı birbirine yakınsa ve Türk Telekom 200Mbps paketinden az ise heyecan aramaya gerek bulmuyorum, Kablonet'i 200'e yükselterek kullanın. Ancak hemen hemen aynıysa ve fiber internet deneyimi yaşamak istiyorsanız Türk Telekom'a geçebilirsiniz.