Kedi 1 yaşından büyükse öyle aylık 2-3 bin masrafı falan olmuyor.
1 yaşına kadar hemen hemen her ay aşısı oluyor fiyat olarak örneğin karma aşı 1.000 TL, kuduz aşısı 400 TL vs gibi
1 yaşından sonra aşıları yıllığa dönüyor bir kaç ayda bir iç dış parazit yapılıyor sadece.
Bir kilo pro plan mama 350 TL civarı yaklaşık 1,5 ay gidiyor
Kum 100 TL civarı
Malt 150 TL civarı
Kısırlaştırma operasyonu yapılmamış ise o biraz maliyetli şu anki fiyatları bilmiyorum ama 2 sene önce 1.500 TL ücret ödemiştim.
Çip takılmadı ise o takılacak (varsa prosedürü veterinere sorun)
Ne kadar düzenli tarasanız da Evde kıl tüy olacak maalesef biz onun için süpürge aldık.
Sorumluluk gerekiyor ilerde çocuk olduğunda bakabilecek misiniz veya alerjik vs durumlar oluşursa güvenebileceğiniz sahiplendirebileceğiniz kişiler var mı ? Bunları bu tür detayları iyice düşünün
Kedi olan ortamlarda defalarca bulunduk, yatıya kalmalı olarak da bulunduk ama tabii uzun süreli birliktelikte alerjik bir durumla karşılaşabilir miyiz bu kısım hiç aklıma gelmemişti açıkçası, bir araştırayım. Ama diğer kısımları kesinlikle düşünüyoruz hocam, kesinlikle öyle ufak bi heves gibi değil.

Veterinerin dediğine göre kedi henüz 1 yaşında değil. Ancak tam olarak kaç aylık olduğunu bilmiyorum sadece fotoğraftan da gördüğüm kadarıyla çok küçük de değil. Şuan 2 kiloymuş. Bir de doğrudan yavru halinden bilen biri olmadığı için nasıl bir psikolojide onu bilmiyoruz tabii ki. Konuda bahsettiğim ablamız eve girdiğinde görmüş ve söylediğine göre kedi çok ağlamış durumdaymış.
Kesinlikle sahiplenmelisiniz. Ben 6 adet kediciğe bakıyorum ve hiç pişman değilim. Eşim de ilk başta istemese de şimdi çok memnun ve iyi ki sahiplendik diyor. Ben bir dişi bir erkek sahiplenip onları çiftleştirip 4 tane yavrusuyla bir aileye bakıyorum. Sahiplendirme satma gibi derdim asla yok ve çok isteyen kişiye de veremedim. Burada devreye bakım ve ilgi durumu devreye giriyor. Eğer sorumluluk alacak kapasitede iseniz; iş durumu olsun vakit ayırma olsun sahiplenin.
Ne iyi ediyorsunuz hocam. Evet vakit ayırma olarak ve karakter olarak sorumluluk alabilecek durumdayız. Hatta bi 3 ay kadar sonra olmuş olsa şuan zaten çoktan sahiplenmiştik ama tamamen düğün için son günlerin telaşesini düşünüyoruz. Tam yeni yuvasına gelmiş ve alışma aşamasındayken bizim evde sürekli bi temizlik, etraf toparlama-yerleştirme olacak. Onu kötü etkilemekten korkuyoruz, ilk süreci başta manevi ve biraz da maddi olarak güzelce atlatacağımızı bilsek direkt sahipleneceğiz zaten.