Site Adı: Çoban Sözlük

Site Adresi: https://sozluk.cobanland.com.tr

Açıklama:
Çoban Sözlük, YouTube kanallarım ve topluluğum için özel olarak kurduğum bir sosyal sözlük platformudur. Amacım; beni takip eden, içeriklerimi seven ve aynı kafa yapısına sahip insanları tek bir çatı altında toplamak. Burada sadece entry yazmak değil; gündemi, oyunları, teknolojiyi, mizahı konuşmak, tartışmak ve birlikte üretmek mümkün. Kısacası, YouTube yorumlarının, Discord sohbetlerinin ve sosyal medyanın çok ötesine geçen bir topluluk platformu oluşturuyorum.

Açıldığı Tarih: 24 Haziran 2025

Sitenin İlerleyen Günlerdeki Hedefleri:
Hedefim; Çoban Sözlük’ü sadece bir sözlük olmaktan çıkarıp, benim topluluğumun kalbi haline getirmek. Yakında Çoban Sözlük daha güçlü bir sosyal platforma evrilecek. Uzun vadede ise topluluğun kendi kendine yaşayan, üreten ve büyüyen bir sosyal ekosistem haline gelmesi ana hedefim.

Çoban adı nerden çıktı?
2017 Yılıydı sanırım, yayında bi oyunu aşırı kötü oynuyor sürekli ölüyordum chatte biri abi çoban mısın napıyosun dedi boşluğuma geldi ve düşünüp düşünüp güldüm chatte güldü baya ve bu kendi aramızda bi miim oldu artık her oyunda kötü oynadığımda chatte bunu yazıyorlardı sonra discord sunucumuzun adını Çoban Land olarak değiştirdik, topluluğumuz tamamen buna göre evrildi ve kendi aramızda organik bir şekilde oluşan mizah olarak kaldı