ben de bunu yazacaktım, hocam çok detaylı açıklamış. boşa her ay faiz ödemeyin. para yoksa canınızı alacak halleri yok. maaşın çeyreğine el koyuluyor sadece.varlık şirketinin avukatının yanında çalıştım bir süre. 100 binlik borcu 25 bine kapattıklarını bilirim. çünkü ne kurtarırlarsa kar gözüyle bakıyorlar. Allah yardımcınız olsun.

Zaferdnx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşınızın üzerine ev, tarla gibi bir mal varlığı yoksa çok endişelenmesine gerek yok. Şu anda borç bankanın avukatına devredilmiş durumda. Muhtemelen avukat, hacizle tehdit edecektir; ancak evdeki eşyalar temel ihtiyaç kapsamında olduğu için alınamaz.
Maaşa haciz gelebilir, ancak bu durumda da maaşının yalnızca 1/4’üne (dörtte birine) el konulur. Bu da bir çözüm yoludur. İsterse maaşını elden almayı düşünebilir. İş yeriyle görüşüp, haczedilen 1/4'lük kısmı ödemeyebilirler. Bu durumda banka ya da avukatı hiçbir şey alamaz.
Banka, belli bir süre sonra dosyayı 'varlık yönetim şirketi'ne satar. Bu şirketler, dosyayı çok düşük bir bedelle devralır. Varlık yönetim şirketi de müşteriyi arayarak daha makul bir ödeme planı sunar. Örneğin, 50 bin TL ihtiyaç kredisi çekildi ve bu borç 120 bin TL'ye çıktı. Ödenmediği için banka bu dosyayı varlık yönetim şirketine devreder. Şirket, dosyayı devraldıktan sonra size 20-30 bin TL civarında bir teklif sunabilir ve borcu kapatabilirsiniz. Hatta ana paranın bile altına düşebilir.
Bu süreçte banka ya da avukatlar, dosyanın varlık yönetimine geçmesini önlemek için sizi çok kez arayacak, hatta tehdit etmeye çalışacaklardır. Annenizi, babanızı hatta eski eşinizi bile arayabilirler. Bunlar yasal değildir. Böyle bir durumda doğrudan şikayetçi olunabilir.
Son olarak, mal beyanında bulunması da faydalı olur.