Windows'un güvenlik ayarlarından denetimli klasör erişimi özelliğini açabilirsiniz, 3. parti yazılımlar belirlediğiniz alanlara ve sistem dosyalarına hiçbir şekilde müdahale edemiyor tek eksisi ise işiniz olan bir programı da engelliyor ve hata alıyorsunuz bu yüzden özel olarak izin vermeniz gerekiyor. Önceden fidye yazılımlarına karşı kullanıyordum fakat bıktırdığı için kapatmıştım. BitLocker ile birleştirildiğinde taş gibi sistem olur. Ben uzantı olarak uzun yıllardır AdGuard kullanıyorum, yedekleme için Google One indirim bitene kadar devam. Benimki daha çok göz göre göre yemek oldu, alışkanlığın kötü getirisi. Bu da ölmüştür dedik bizden de canlıymış her yerde de bulunmuyordu lanet program
Aslında bir sanal sunucu satın alıp, Nextcloud kurulacak. Şifreleri de, dosyaları da sürekli oraya yedekleyeceğiz. Nextcloud'un sunucusuna girebilmek için ise VPN tüneli kuracağım ya da statik IP alacağım. Sadece bir IP'nin erişimine izin verecek. Kafa o zaman rahat olabilir aslında. Ne kadar mantıklı bilemedim. Ne dersiniz
@A.AY;