A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu zamana kadar hiç virüs yemedim. Elimden geldiği kadar çok özen gösteriyorum. İnşallah bundan sonra virüs yemem.
fullprogramlarindir.net Bu siteden cr@cklı program indiriyorum sadece. Bu zamana kadar bir problem yaşamadım.
En son burdan idm indirmiştim.
Sitelerin popup reklamlarına karşın daima tarayıcıda ublock origin eklentisi bulunduruyorum. Hiç bir popup linki açtırmıyor.
En son D diskini fidye virüslerine karşın şifrelemiştim.
Şimdide F diski şifreliyorum.
Geriye C disk kalıyor. Ona da virus girerse, C diskin herşeyi Yandex Diskte yüklü zaten.

Windows'un güvenlik ayarlarından denetimli klasör erişimi özelliğini açabilirsiniz, 3. parti yazılımlar belirlediğiniz alanlara ve sistem dosyalarına hiçbir şekilde müdahale edemiyor tek eksisi ise işiniz olan bir programı da engelliyor ve hata alıyorsunuz bu yüzden özel olarak izin vermeniz gerekiyor. Önceden fidye yazılımlarına karşı kullanıyordum fakat bıktırdığı için kapatmıştım. BitLocker ile birleştirildiğinde taş gibi sistem olur. Ben uzantı olarak uzun yıllardır AdGuard kullanıyorum, yedekleme için Google One indirim bitene kadar devam. Benimki daha çok göz göre göre yemek oldu, alışkanlığın kötü getirisi. Bu da ölmüştür dedik bizden de canlıymış her yerde de bulunmuyordu lanet program