Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın forumda paylaştığı SMS doğrulama ile ilgili e-kitabını okudum. Konu ilgimi çekti ve denemeye karar verdim. Araştırmalarım ve kendi tecrübem sonucunda, bu işin gerçekten ciddi kazanç potansiyeli sunduğunu fark ettim. Özellikle bazı platformlar için numara doğrulama ihtiyacının yüksek olması, bu alanda fırsatlar doğuruyor.
İlk etapta küçük bir reklam verdim ve kısa sürede talepler gelmeye başladı.

Ancak birkaç önemli sorunla karşılaştım:

1. Her platforma uygun, farklı numaralara ulaşmak zor.
  2. Müşteri tarafında güven oluşturmak gerekiyor.
  3. Doğrulama kodunu hızlı şekilde iletmek şart.

Bu üç problemi çözmeden işin sürdürülebilirliği yok. Ben bu noktada sanal hatlar yerine fiziksel hat kullanmaya karar verdim. Bu tercihin avantajları şöyle:
  • Doğrulama kodları daha hızlı ve kesintisiz gelir.
  • Numaranın kalıcılığı ve güvenilirliği daha yüksektir.
  • Müşteri memnuniyeti artar, tekrar sipariş oranı yükselir.

Fiziksel hat tercihimde Gürcistan operatörü olan SILKNET üzerinden açık hatlar temin ettim. Bu hatlar, Türkiye’de sorunsuz çalışıyor ve WhatsApp, Telegram, Instagram, TikTok, Gmail gibi platformlardan doğrulama kodları rahatlıkla alınabiliyor. Üstelik yılda sadece bir kez bakiye yükleyerek hattın süresiz açık kalmasını sağlamak mümkün.
Bu sistemle çalışırken fark ettiğim önemli bir detay daha oldu:

Müşteri genelde doğrulama ihtiyacı için hat alıyor ama sizde fiziksel kart olduğu için o numarayla daha sonra farklı platformlardan hesaplar açarak ek kazanç elde edebiliyorsunuz.
Örneğin:
  • Gmail hesabı
  • Instagram sayfası
  • TikTok profili
  • Facebook hesapları
    Bu hesaplar piyasada satılıyor ve ciddi gelir getiriyor. Yani tek bir hat ile hem müşteri satışından hem de hesap oluşturup satarak çift yönlü kazanç sağlamak mümkün.
Ben şu anda elimdeki stokla küçük çapta toptan satış yapıyorum. Zamanım kısıtlı olduğu için işi büyütmedim ama ciddi ilgilenen biri için bu işi 2-3 katına çıkaracak potansiyel net şekilde mevcut.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim:

• Doğru bir sistem kurarsanız
  • Fiziksel ve güvenilir hatlarla çalışırsanız
  • Hızlı ve profesyonel hizmet sunarsanız
  • Müşterinize anında hızlı kodu iletebilirseniz.

Bu iş modeli size pasif gelir kapısı olabilir.

Gürcistan hattı temini, doğrulama süreçleri, hesap oluşturma ve satış gibi konularda sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.
İş fikri arayan, dijital dünyada ek gelir oluşturmak isteyen herkes için değerli bir yöntem olduğunu düşünüyorum.