Merhaba, geçenlerde bir konu açmıştım ancak fazla detay sahibi değildim. Konu kendim için değil, benim için çok değerli olan bir insan için açıyorum. Önemli bir konuda işin içinden çıkamadığımız bir durumdayım. Lütfen konuyu sonuna kadar okuyun. Çünkü gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.
Öncelikle konunun amacı herhangi bir şekilde bağış toplamak, yardım almak değil sadece akıl almaktır. Konunun yanlış yerlere çekilmesini istemiyorum. Bize yol yordam gösterecek hocalarımıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Olayı kısaca özetleyeceğim, 40-50 yaşlarında bir ablamız var. Ailesi yok, boşanmış bir ablamız. Bir kız çocuğu var öğrenci şuanda okuyor. Baba çok nadir 3-5 kuruş gönderiyor. Nafaka ödemiyor, nafaka davası açılır mı nasıl açılır sonucu ne olur bilmiyorum.
Ablamız asgari ücretle çalışıyor. Şuanda toplam yaklaşık 180-190 bin TL borcu var ancak bu borç her ay 10-15k zaten faiz yiyor ve hiç azalmıyor. Aylık alışverişe sadece 3K verseler bile kira faturalar vs. toplamda 12 bin TL yapıyor. Kartların asgari ödeme tutarları toplam 20-25 bin TL. Yani en kötü ihtimalle maaşının 30-35 bin olması gerekiyor ki onda da hiçbir ek harcama yapmaması gerekiyor. Borçların 2si 40’ar bin liralık ekpara hesapları ve faizleri çok yüksek.
Akbank hem kredi kartı hem ek hesap borcu var. Biri 6, biri 9 bin TL (Asgariler)
Yapıkredi de aynı şekilde biri aylık 6 biri 4-5 bin TL (Asgariler)
Sanırım aylık 3-4 bin asgarisi olan bir banka daha var.
Ev masrafları 12 bin TL
Maaş 22 bin TL
Toplam borç dediğim gibi 180 civarı. Ama hep ayrı yerlerde ve sürekli faiz yiyecek durumda.
Birkaç gündür bir ödeme planı çizmeye çalışıyorum. Ancak işin içinden çıkamadım aylık maaşın yarısı havadan yere faize gidiyor. Ev masraflarını çıksak 10 bin TL kalıyor bu da sadece birinin asgari ödemesi zaten. Benim elimden de fazla bir şey gelmiyor ufak miktarlı bir borcu kapatabildim sadece. Nasıl bir yol izlemeliyiz, napabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim. 🙏
hocam hiçbirşey yapmasın. haciz gelsin. maaşın 4'te 1'i kesiliyor. böyle ufak ufak biter. benim de başıma gelmişti böyle yapmıştım.